Mergi direct la conținut »
Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost electrocutați, după explozia unui panou electric. Vor fi tratați la București
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost electrocutați, după explozia unui panou electric. Vor fi tratați la București

Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost electrocutați, după explozia unui panou electric. Vor fi tratați la București

Doi angajați ai Complexului Energetic Oltenia au fost electrocutați, sâmbătă, 21 iulie, după explozia unui panou electric, și au suferit arsuri pe față și mâini, fiind transportați la spitale din București.

„Doi muncitori au fost arși pe mâini și față, după ce un panou electric ar fi explodat. Polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal pentru nerespectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj, Miruna Prejbeanu, pentru Mediafax.

Cei doi bărbați sunt angajați ai Carierei Pinoasa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) și inițial au fost transportate mai întâi la spitalul din Rovinari, ulterior fiind dispus transferul la București. Unul dintre răniți a fost transportat la un spital din Capitală, cu elicopterul SMURD.

„Este vorba despre două victime, de 40, respectiv 48 de ani, doi bărbați arși prin electrocutare. A fost alertată o ambulanță de la substația Rovinari, un echipaj de la Târgu-Jiu și un echipaj SMURD. Ambulanța de la substația Rovinari a ajuns la fața locului și între timp cele două victime au fost transportate la spitalul Rovinari cu mijloace proprii. Victima în vârstă de 40 de ani va fi transportată cu un elicopter SMURD la Floreasca, iar cealaltă cu ambulanță noastră la spitalul de Arși din București”, a precizat directorul Serviciului  Județean de Ambulanță (SAJ) Gorj, Constantin Mitroi, pentru sursa citată.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au trimis o echipă de inspectori la Cariera Pinoasa pentru a cerceta, alături de polițiști, cauzele producerii incidentului.

„Amândoi lucrau la CEO, electricieni. În jurul orei 09.00 a avut loc un scurtcircuit, de la joasă tensiune la înaltă tensiune. Din primele informații, reparau o stație electrică, unul a plecat cu elicopterul spre București, iar celălalt va merge cu ambulanță în Capitală”, a spus șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu.

În urma deselor accidente de muncă din acest complex energetic, conducerea CEO a anunțat – în luna mai a acestui an – că muncitorii vor fi verificați cu fiola.


Citește și: OAMENI ȘI BULDOZERE. Alegerea romilor: ”Credeți că nouă ne place să rămânem în mizeria asta?”. Ministrul pentru Diaspora pasează responsabilitatea


 

Close
Închide
  Close