Mergi direct la conținut »
Doi bărbați din Borșa au ucis capre negre sub ochii unui grup de turiști
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi bărbați din Borșa au ucis capre negre sub ochii unui grup de turiști

Doi bărbați din Borșa au ucis capre negre sub ochii unui grup de turiști

De Livia Lixandru,

Doi bărbați din Borșa, în vârstă de 23 de ani și respectiv 46 de ani,  au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru comiterea infracțiunilor de braconaj cinegetic, uciderea speciilor de faună sălbatică protejate, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală. 

Polițiștii au făcut nouă percheziții în orașul Borșa și în comuna Moisei, potrivit Voceatransilvaniei.ro. În urma perchezițiilor polițiști au descoperit 112 kilograme de carne de vânat, două lunete pentru arme de vânătoare, două cartușe cu glonț și un trofeu provenit de la un exemplar de cerb carpatin. Pe 19 iunie, în jurul orei 20:00, la Iezer, sub Pietrosul Rodnei, a fost împușcat un exemplar de capră neagră în plin sezon de prohibiție, potrivit jurnalistului Dan Păvăloiu.  „Natură și Aventură”, cea mai longevivă emisiune de televiziune dedicată călătoriilor, naturii și ecologiei. „Fapta s-a întâmplat sub ochii unui grup de turiști stupefiați ceea ce denotă că braconierii sunt obișnuiți să-și facă mendrele în zonă fără a fi pedepsiți de autorități. Turiștii, 5 fete și 4 băieți au fost avertizați de braconieri să nu cumva să facă poze dar au reușit pe ascuns câteva instantanee.

Close
Închide
  Close