Cuplul, care are peste 19.000 de fani pe Instagram și-a propus să vadă lumea împreună, așa că au plecat într-o lungă călătorie. Familiile celor doi spun că totul este o neînțelegere și că aceștia nu știau legile stricte cu privire la utilizarea dronei în această țară.

Postul iranian Manoto TV a dezvăluit numele bloggerilor pe Twitter, în ciuda eforturilor diplomaților de a le proteja identitatea celor doi. O sursă a declarat pentru The Times că autoritățile iraniene au informat-o pe King că este reținută în speranța unui schimb de prizonieri.

Cuplul  declarase recent pe contul de socializare că doresc să își împărtășească experiența online pentru a arăta tuturor că țările cu o reputație proastă încă sunt în regulă și merită vizitate.

„Cea mai mare motivație a noastră din spatele vlogg-urilor este de a inspira, sperăm, pe oricine dorește să călătorească”, au spus într-o postare pe vlogg. Cuplul locuia împreună în Cottesloe Beach, Perth, în ultimii ani mutându-se din New South Wales.

Aventura lor a început pentru prima dată în vara lui 2017, după ce și-au economisit toți banii pentru a călători peste ocean într-un SUV din Australia, în Regatul Unit. Au poposit pe insule din sud-estul Asiei și s-au îndreptat spre mijlocul călătoriei lor, trecând prin Pakistan, India și Kârgâzstan. Cuplul a ajuns în Iran pe 30 iunie, potrivit dailymail.co.uk

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

Într-un mesaj video, ei au spus: „Suntem acum în Iran și suntem cazați pe un deal frumos aici, lângă capitala Teheran. Abia am ajuns. De fapt este foarte frumos”. La un moment dat aceștia nu au mai postat pe contul de socializare niciun video, motiv pentru care internauții au început să se îngrijoreze și să le lase sute de mesaje.  „Oricine ar fi îngrijorat, dar ce s-a întâmplat când s-au dus în China ??”, „Unde sunteți?”, „A trecut mai bine de o lună de când nu au mai publicat nimic”, „Ceva nu este în regulă”, sunt câteva mesaje.

Familiile celor doi au fost informați că aceștia sunt ținuți prizonieri

Familiile bloggerilor au declarat prin intermediul Departamentului Afacerilor Externe și Comerțului din Australia: „Familiile noastre speră să-i vadă pe Mark și Jolie în siguranță acasă cât mai curând posibil. Nu avem alte comentarii de făcut și cerem ca media să respecte confidențialitatea noastră în acest moment dificil”, a fost mesajul acestora. Vestea arestării lor a apărut marți, în același timp în care a fost dezvăluită identitatea altei femei britanico-australiană – o academică care a studiat la Cambridge –  și ea, de asemenea închisă. Femeia respectivă nu a fost încă identificată.

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie
Recomandări

Ce este ciroza hepatică, boala care l-a ucis pe regizorul Alexandru Darie

Se crede că bloggerita King, cât și cealaltă femeie sunt ținute în prezent la închisoarea Evin din Teheran, aceeași închisoare în care mama britanico-iraniană Nazanin Zaghari-Ratcliffe a fost reținută pentru acuzații de spionaj în 2016. Australia a anunțat recent că va trimite o navă de război, un avion de supraveghere și 200 de călătorii pentru a combate agresiunea iraniană în Strâmtoarea Hormuz. Secretarul de externe al Marii Britanii, Dominic Raab, l-a convocat miercuri, 11 septembrie, pe ambasadorul Iranului la Londra pentru a-și exprima „îngrijorări serioase cu privire la numărul de cetățeni duali naționali reținuți de Iran și condițiile lor de detenție”.

Citeşte şi:

După lansarea iPhone 11, Apple a renunțat la comercializarea a trei modele. Două dintre ele au fost scoase pe piață abia anul trecut

Ultimii sași din Transilvania. Reportaj BBC despre urmașii sașilor care au venit în România ca să reînvie tradițiile locale

UPDATE | Guvernul prelungeşte până pe 15 septembrie termenul de înregistrare a românilor din diaspora, pentru votul la alegerile prezidenţiale

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro
GSP.RO

Gigi Becali își răsfață fetele în stil mare. Fiica patronului de la FCSB conduce un bolid de 200.000 de euro

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum