Mergi direct la conținut »
Doi elevi români, campioni mondiali la Word şi Excel la Campionatul Mondial Microsoft Office 2019
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi elevi români, campioni mondiali la Word şi Excel la Campionatul Mondial Microsoft Office 2019

Doi elevi români, campioni mondiali la Word şi Excel la Campionatul Mondial Microsoft Office 2019

Doi elevi români au câştigat medalii de aur la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, iar un al treilea a câştigat medalia de bronz, informează Microsoft România.

Astfel, la categoria „Word 2016”, locul 1 mondial a fost câştigat de elevul Adrian Boier, de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca, iar la categoria „Excel 2016”, locul 1 mondial a fost adjudecat de Mihaela Florea de la Colegiul Naţional Gh. M. Murgoci din Brăila.

De asemenea, elevul Adrian Muntean de la Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca a obţinut locul 3 mondial la categoria „PowerPoint 2016”. La finala mondială a competiţiei Microsoft au participat 155 de tineri din 52 de ţări. În cadrul concursurilor care au precedat faza finală au participat 880.000 de candidaţi, din 123 de ţări. Reprezentanţii României s-au calificat la finala mondială în urma competiţiei naţionale care a avut loc în data de 10 mai 2019, la sediul Microsoft România din Bucureşti.

Managerul general al Microsoft România, Violeta Luca, a salutat rezultatul celor trei elevi români.

„Ne bucurăm să vedem că efortul depus de cei trei liceeni care au reprezentat România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, la New York, vine cu rezultate pe măsură. Vreau să îi felicit pentru premiile deosebite obţinute şi sunt sigură că acest succes reprezintă doar începutul unor cariere de excepţie”, a spus Violeta Luca.

Close
Închide
  Close