Mergi direct la conținut »
Doi fraţi au dispărut în Munţii Făgăraş. Jandarmii și pompierii îi caută de trei zile
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi fraţi au dispărut în Munţii Făgăraş. Jandarmii și pompierii îi caută de trei zile

Doi fraţi au dispărut în Munţii Făgăraş. Jandarmii și pompierii îi caută de trei zile

Doi fraţi au dispărut în Munţii Făgăraş. Bărbații din judeţul Mureş, în vârstă de 34, respectiv 36 de ani, s-au pierdut fără urmă, de sâmbătă, în Munţii Făgăraş, atunci când au încercat să ajungă pe vârful Moldoveanu.

De Iulian Cuibar,

Nimeni nu știe dacă cei doi au și reușit acest lucru, deoarece nu au mai răspuns la telefon începând de sâmbătă.

Zeci de jandarmi și pompieri i-au căutat prin zăpada care în unele locuri a ajuns să măsoare chiar doi metri, timp de aproape trei zile. Din păcate, salvatorii nu au găsit nici un indiciu, iar ultima șansă ar fi utilizarea unui elicopter.

Însă, din cauza faptului că vremea s-a înrăutățit, jandarmii și salvamontiștii au întrerupt căutările, iar elicopterul nu a putut fi utilizat pentru căutarea lor.

În cursul zilei de miercuri, aparatul a reuşit să decoleze, survolând apoi crestele munţilor, iar o altă echipă a a plecat pe jos pentru a treia zi consecutiv pentru a da de urma bărbaţilor.

„În urma unui apel la 112, echipe ale Salvamont Braşov şi jandarmii montani din Braşov s-au deplasat în ultimele zile pentru căutarea unor turişti care au fost daţi dispăruţi de către familie. Şi în acest moment se execută acţiuni de căutare a acestora. În această dimineaţă, prin colegii noştri de la ISU, am solicitat un elicopert de la Inspectoratul General de Aviaţie, elicoper cu care trei jandarmi montani şi echipe de la Salvamont vor participa la căutări aeriene pentru că la sol vremea a fost neportivită şi căutările s-au derulat cu greutate“, a spus col. Adrian Laurenţiu Stoian, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Braşov.

FOTO: IJJ Brasov

Close
Închide
  Close