MENIU CAUTĂ
, de Mihai Niculescu

Doi minori din Constanța și-au tâlhărit vecinul. Ce pedeapsă au primit

Distribuie

Doi minori din Constanța sunt judecați pentru că au tâlhărit un vecin, luându-i banii pe care îi avea ascunși...în chiloți. Unul dintre aceștia beneficia de încrederea vecinului, pentru că împreună cu tatăl său îl ajuta la treburile casnice. Judecătorii constănțeni i-au eliberat sub supraveghere, întrucât sunt minori, urmând să ajungă în fața reprezentanților Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Constanța în următoarele șase luni.

Minorii au pus la cale planul pentru a-i fura pensia vecinului, bani de care știau că sunt ținuți în lenjeria intimă. Băiatul de încredere a intrat primul în locuința vecinului, iar celălalt a dat buzna cu o cagulă pe față. I-a pus perna pe cap vârstnicului și a început să-l caute în chiloți, acolo unde a găsit suma de 1.900 de lei, potrivit replicaonline.ro. Faptele au avut loc acum câteva luni.

Dar planul le-a fost stricat de tatăl unuia dintre ei, care i-a luat la palme și a sunat la Poliție. Însă, și poveștile de viață ale celor doi minori, de 15 și 16 ani, nu sunt prea fericite. Unul a căzut de pe un pod și a stat ceva timp în comă, având craniul fisurat. A rămas cu sechele și urmează tratament. Celălalt a fost părăsit de mamă când era mic, iar acum locuiește cu bunicul, bunica paralizată și tatăl alcoolic, arată sursa citată.

Cei doi minori au fost eliberați sub supraveghere de instanțele constănțene, potrivit rolii.ro, după raportul de evaluare emis de Serviciul de probațiune.


Citește și: VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

Comentarii