Mergi direct la conținut »
Cum au reacționat doi polițiști din Oradea, după ce radarul lor a fost semnalat pe Facebook
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cum au reacționat doi polițiști din Oradea, după ce radarul lor a fost semnalat pe Facebook

Cum au reacționat doi polițiști din Oradea, după ce radarul lor a fost semnalat pe Facebook

Șoferii din Oradea au o pagină de Facebook unde anunță radarele din oraș, dar mesajele lor au fost văzute și de polițiștii rutieri, care nu au stat foarte mult pe gânduri și au acționat. Astfel, doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră din Bihor au decis să se "autodenunțe", după ce au aflat că au fost "deconspirați" de către șoferi.

Cei doi au au postat pe grupul de Facebook Radare Oradea un selfie în maşina de Poliţie cu care au ieşit să supravegheze circulaţia pe Drumul Național 1 (DN1), între Oradea şi Punctul de trecere a frontierei Borş, cu un text în care îi anunţă pe şoferi: „Echipaj pe Şoseaua Borşului lângă Peugeot”.

Imediat, postarea a devenit virală şi a strâns mii de aprecieri, orădenii transmiţând și câteva mesaje. Iată doar câteva dintre ele:

  • „Serviciu uşor, fără evenimente”;
  • „Spor la treabă”;
  • „Felicitări pentru iniţiativă!”;
  • „În sfârşit poliţişti care nu se cred zei”.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a explicat – pentru Adevărul – că postarea celor doi subofiţeri este corectă și are caracter preventiv.

„Este greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e de a-i disciplina pe şoferi, pe segmentele de drum unde exista tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere”, a spus ea.

La sfârșitul lunii septembrie, Curtea Constituțională a României (CCR) a amânat dezbaterea Legii care prevede presemnalizarea radarelor de poliție, după sesizarea președintelui Klaus Iohannis.

Politisti rutieri - bihor - Facebook

FOTO – Facebook.com/Radare Oradea


Citește și… Cel mai tare cărucior de cumpărături e făcut de Cicică din Solonț! Are alarmă, schiuri, faruri și marca BMW X7


 

Close
Închide
  Close