MENIU CAUTĂ
16 Sep. 2018 22:20

UPDATE / Doi români arestați în Ungaria pentru trafic de persoane. Reacția MAE

Distribuie

Doi români au fost arestați în Ungaria. Aceștia sunt suspectați de trafic de persoane.

UPDATE – Ora 22.20: Consulatul General al României la Szeged are în atenţie cazul celor doi români suspectați de trafic de imigranți, reținuți în Ungaria, sub acuzaţia de trafic de imigranţi, a răspuns Ministerul Afacerilor Externe (MAE) unei solicitări Agerpres.

Totodată a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea acestora,

Conform MAE, în urma demersurilor oficiului consular, autorităţile ungare au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români sub acuzaţia de trafic de persoane.

Ancheta este în curs de desfăşurare, iar până în acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Consulatul General al României la Szeged monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competenţelor legale, a menţionat MAE în urma solicitării privind demersurile pe care le-a făcut în cazul celor doi români.


Poliţia ungară a arestat sâmbătă, 15 septembrie, în localitatea de frontieră Roszke, doi români care suspectaţi că au încercat să transporte 11 migranţi prin Ungaria spre Europa de Vest, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei din judeţul Csongrád.

Cei doi bărbaţi au încercat să treacă frontiera dintre Serbia şi Ungaria sâmbătă dimineaţă la Roszke, conform Agerpres.

Poliţia a găsit 11 migranţi în interiorul camionetei lor.

Migranţii, care au declarat că sunt din Iran, Pakistan şi India, au fost escortaţi în zona de tranzit.

  • Foto: www.police.hu

Citește și: Efectele nevăzute ale pestei porcine. Fermierii din România acuză: Băncile au directive clare să nu ne mai dea credit!


 

Citește mai multe despre frontiera, trafic de persoane și Ungaria pe Libertatea.

Comentarii