De Cristian Anton,

Parchetul a anunţat că va înainta apel la această decizie. În Haute-Saône, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict.

Acuzaţii, în vârstă de 22 şi 60 de ani, nu au fost prezenţi la proces. Ei şi-au recunoscut vina de a fi coordonat culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiţi cu circa 3 euro pe kilogram, indică sursa citată.

”Au fost culese cantităţi astronomice”, a precizat Ministerul Public, reprezentat de Stephane Clement. Procurorul a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetăţeni români.

Dosar și pentru trafic de persoane

Cei doi bărbaţi judecaţi marţi au fost arestaţi în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane, şi un total de 400 de kilograme de ciuperci culese ilegal au fost confiscate într-o săptămână.

Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociaţii de caritate.

Dintre ceilalţi culegători arestaţi, şase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro în cadrul unei ordonanţe penale.

De asemenea, un proces judiciar pentru trafic de fiinţe umane este în continuare în curs pentru a-i condamna pe responsabilii acestei reţele ce ”exploatează sărăcia tuturor acestor oameni”, a declarat pentru AFP procurorul Republicii la Vesoul, Emmanuel Dupic.

Citeşte şi:

Dezvăluiri din viața lui Dincă în arestul Poliției Capitalei. Gestul surprinzător făcut înaintea sărbătorilor și care este atitudinea față de polițiști

Miza de 1,3 miliarde de euro! PSD acuză PNL că-i lovește pe pacienți, dar primul care a deschis calea privatizării banilor publici din Sănătate a fost guvernul Dăncilă

Istorie aruncată pe maidan. Se sapă noaptea în situl istoric al Constanței și pământul plin de comori e cărat la marginea orașului!

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați
HOROSCOP

Horoscop 26 mai 2020. Leii se bucură de compania plăcută a unor apropiați