Curioși, urșii au inspectat atent camera de monitorizare, dar nu au distrus aparatura. Am miros pe rând camera, apoi au plecat prin zăpadă probabil în căutare de hrană.
Potrivit specialiștilor, cel mai probabil, urșii au simțit urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei.
Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, având simțul olfactiv extrem de dezvoltat. Urșii au fose nazale mari și mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.
Urșii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.
În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate. Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa.
Urșii trăiesc în România în pădurile din zona montană a lanțului carpatic. Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de urs din Europa
Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 6.793 de hectare pe raza județelor Harghita și Neamț, 6.557 de hectare fiind păduri, din acestea, 5.123 de hectare aflându-se în zone de protecție strictă sau integrală.
Captură video – Regia Națională a Pădurilor – Romsilva
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro