Mergi direct la conținut »
Doliu la Săvârșin după moartea Regelui Mihai. Întreaga comunitate e alături de Familia Regală
Ştiri Libertatea > Ştiri > Doliu la Săvârșin după moartea Regelui Mihai. Întreaga comunitate e alături de Familia Regală

Doliu la Săvârșin după moartea Regelui Mihai. Întreaga comunitate e alături de Familia Regală

E doliu la Săvârșin după moartea Regelui Mihai. Oamenii din comuna arădeană Săvârșin au primit cu tristețe vestea trecerii în neființă a Maiestății Sale Regele Mihai.

Locuitorii spun că se roagă pentru odihna sufletului Regelui Mihai care a murit marți, 5 decembrie, la reședința sa din Elveția.

„Am primit cu mare tristețe, alături de toți locuitorii comunei Săvârșin, vestea trecerii la cele veșnice a Majestății Sale Regele Mihai, anunțată de comunicatul Casei Regale. Întreaga comunitate a comunei Săvârșin este în acest moment alături de Familia Regală. Sigur că o delegație din rândul locuitorilor comunei va participa la funeraliile Majestății Sale, care vor avea loc la Curtea de Argeș. Până atunci nu putem decât să ne rugăm pentru sufletul Majestății Sale, ca Dumnezeu să îi așeze sufletul acolo unde merită, după ani și ani de sacrificii în slujba poporului român”, a declarat, pentru Agerpres, Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârșin.

Părintele Călin Mădăluță, parohul Bisericii Ortodoxe din comună, a spus că din această seară se vor trage clopotele în memoria Maiestății Sale Regele Mihai. După Vecernie, va fi oficiată o slujbă de pomenire în memoria fostului monarh.

„Totodată, în zilele următoare, până când vor avea loc funeraliile Majestății Sale, se vor trage clopotele și vor fi oficiate slujbe de pomenire, după programul ce ne va fi transmis de la Arhiepiscopia Aradului”, a adăugat părintele Călin Mădăluță.

Comuna Sâvârșin este situată la o distanță de 90 km de municipiul Arad. Aici se află Castelul regal de la Săvârșin, deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin. Castelul confiscat de regimul comunist în 1948, la fel ca toate celelalte proprietăți regale a revenit în posesia Casei Regale la 1 iunie 2001.


Citește și Top 300 cei mai bogați Români. Ce averi au, cine a intrat și cine a ieșit din top. „Frații Dedeman”, Gigi Becali și Frank Timiș, cele mai mari creșteri


 

Close
Închide
  Close