Mergi direct la conținut »
Donald Trump a primit o scrisoare de la Kim Jong-un după apariția informațiilor cum că încă produce rachete
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump a primit o scrisoare de la Kim Jong-un după apariția informațiilor cum că încă produce rachete

Donald Trump a primit o scrisoare de la Kim Jong-un după apariția informațiilor cum că încă produce rachete

Donald Trump a primit o scrisoare de la Kim Jong-un, o continuarea a discuţiilor avute recent cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene, a anunţat Casa Albă. Scrisoarea vine la câteva zile după ce presa americană a scris că Phenianul continuă să dezvolte rachete intercontinentale.

„Corespondenţa în desfăşurare între cei doi lideri are ca obiectiv continuarea discuţiilor avute la summitul din Singapore şi promovarea angajamentelor asumate în declaraţia comună SUA-RPDC”, a transmist joi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders.

La o zi după primirea scrisorii, Trump i-a mulţumit lui Kim Jong-Un pentru că returnează rămăşiţele soldaţilor americani ucişi în Războiul din Coreea, adăugând că este nerăbdător să îl reîntâlnească ”în curând”.

„Vă mulţumesc, preşedinte Kim Jong-Un, pentru că v-aţi ţinut de cuvânt şi aţi început procesul de a trimite acasă rămăşiţele marilor şi iubiţilor noştri dispăruţi, căzuţi pe câmpul de luptă”, a scris Trump pe Twitter. „Nu sunt deloc surprins că aţi luat o astfel de măsură. De asemenea, vă mulţumesc pentru scrisoarea dvs. frumoasă – sunt nerăbdător se vă întâlnesc în curând!”, a adăugat el.

După summitul din iunie de la Singapore, media nord-coreene au relatat că liderul de la Phenian a acceptat o invitaţie din partea lui Trump de a efectua o vizită în SUA, în timp ce Donald Trump a spus că Kim va fi ”cu siguranţă” invitat la Casa Albă la un moment dat.

Coreea de Nord pare că asamblează una sau două rachete balistice intercontinentale (ICBM) cu combustibul lichid la o fabrică în care s-au dezvoltat primele sale rachete capabile să atingă SUA, a scris  The Washington Post. Publicația de peste ocean citează oficiali neidentificați, familiarizați cu informațiile seriviciilor, și arată că agențiile de spionaj ale SUA au surprins semne ale construcției de rachete la o mare unitate de cercetare din Sanumdong, la marginea Phenianului.


Citște și: GALERIE FOTO/ Matera, „rușinea Italiei”, locul în care Maia Morgenstern a filmat ”Patimile lui Hristos”, va fi Capitală Culturală Europeană în 2019


 

Close
Închide
  Close