Mergi direct la conținut »
Donald Trump vrea să meargă în vizită la Moscova, dacă este invitat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Donald Trump vrea să meargă în vizită la Moscova, dacă este invitat

Donald Trump vrea să meargă în vizită la Moscova, dacă este invitat

Casa Albă susține că președintele american Donald Trump este deschis ideii de a se deplasa la Moscova pentru o vizită, după ce omologul său rus, Vladimir Putin, a spus că e gata să-l invite.

”Suntem gata să-l invităm pe preşedintele Trump la Moscova, el are această invitaţie, i-am vorbit despre ea. Eu sunt pregătit să mă duc la Washington”, a declarat Putin într-o conferință de presă la Johannesburg în cadrul summitului Brics (alianța formată din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), scrie Agerpres.

”Preşedintele Trump aşteaptă cu nerăbdare să îl primească pe preşedintele Putin la Washington după Anul Nou şi este deschis faţă de o vizită la Moscova, după primirea unei invitaţii oficiale”, a spus Casa Albă.

Trump și Putin s-au întâlnit într-o primă reuniune bilaterală la 16 iulie, la Helsinki. Primul lor summit a declanșat un val de critici în SUA, unde declarațiile președintelui american au fost considerate prea conciliante față de liderul rus, mai ales în ceea ce privește ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.


CITEȘTE ȘI: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/ În fața lui Dumnezeu, dar ascuns de oameni, preotul Dimitris plânge. Se pregătește să-și înmormânteze 40 de enoriași


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close