Mergi direct la conținut »
«DOREL» de la Breaza a asfaltat copacii!

Pe o stradă din orașul prahovean Breaza a apărut, recent, un nou tablou care înfățișează lucrul de mântuială combinat cu nepăsarea autorităților locale. Pe artera respectivă, trotuarul a fost asfaltat cu tot cu copaci.

La originea acestei gafe a fost însă decizia unui localnic de pe strada din Breaza de a planta niște copaci pe un teren care nu îi aparține, mai exact pe domeniul public. Omul i-a sădit în urmă cu mai mulți ani, iar când muncitorii au venit cu asfaltarea el s-a opus vehement tăierii arborilor.

copaci asfaltatiFără să-și pună mintea la contribuție, ”Dorel” s-a gândit să împartă dreptatea de capul lui și a asfaltat trotuarul cu copaci cu tot. Cum trotuarul nu are mai mult de un metru lățime, iar copacii sunt chiar la mijloc, zona este inutilizabilă, iar localnicii se uită la lucrarea abia finalizată și se crucesc!

Problema cea mai mare este însă că lucrarea făcută de mântuială va face gaură în bugetul Primăriei și, mai exact, al brezenilor. Asta pentru că banii pentru asfaltarea trotuarului provin dintr-un proiect european, iar, evident, lucrarea nu poate fi recepționată așa.

Mai mult, din cei 10 milioane de euro atrași din fonduri europene, pentru modernizarea a 22 de străzi din Breaza, 9 milioane de lei s-au pierdut deja pentru că lucrările nu s-au încadrat în termenul de execuție. Dacă până la finalul lunii iunie, când a fost fixat un nou termen, copacii nu vor dispărea, primăria Breaza riscă să restituie Uniunii Europene, toți cei 10 milioane de euro.

Realizând gravitatea situației, autoritățile din Breaza au început, destul de stângaci, remedierea problemei. Ma exact, azi a apărut în zonă un muncitor care a început să spargă asfaltul cu târnăcopul pentru a scoate pomii din mijlocul trotuarului.

copaci-scosi-din-trotuar-Breaza

Foto: www.max-media.ro

Close
Închide
  Close