MENIU CAUTĂ
23 Feb. 2012 11:37

Dosar penal pentru firma de gaze din Sighetu Marmaţiei, după exploziile devastatoare de duminică

Distribuie

Codruţa Kovesi a declarat că s-a început urmărirea penală împotriva firmei de gaze pentru vătămare corporală şi distrugere calificată.
Procurorul general a mai spus că majoritatea martorilor la exploziile de la Sighetu Marmaţiei au fost audiaţi şi că, în funcţie de starea lor de sănătate, şi victimele vor fi audiate. Până acum, nicuna dintre victimele exploziilor nu a stat de vorbă cu anchetatorii.

Mărturii din iadul de la discotecă

Ancheta în cazul exploziilor de la Sighetu Marmaţiei a fost preluată de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  Decizia a fost luată pe considerente care, potrivit Laurei Kovesi,  „au vizat complexitatea cauzei, posibilitatea desemnării unor procurori din cadrul secţiei care să instrumenteze în mod exclusiv acest dosar, faptul că sediul central al firmei care distribuia gaz metan în oraş se află în Bucureşti, astfel încât este facilitată efectuarea de cercetări în raport cu această firmă”.

De aici a început coşmarul de la Sighetu Marmaţiei

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cu puţin înainte de ora 01:00, într-o discotecă de la subsolul unei clădiri din Sighetu Marmaţiei a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete. 14 ore mai târziu,  o a doua deflagraţie s-a produs chiar în timp ce se făceau cercetări. Au fost răniţi poliţişti, pompieri şi un notar, care avea biroul deasupra discotecii. În total,  21 de oameni au fost răniţi în cele două explozii. 17 sunt şi acum în spitale din Bucureşti şi din ţară.

Comentarii