Mergi direct la conținut »
Dosarul #Colectiv: Antiseptice diluate în spitalele din România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dosarul #Colectiv: Antiseptice diluate în spitalele din România

Dosarul #Colectiv: Antiseptice diluate în spitalele din România

La o zi după ce autoritățile au anunțat că rechizitoriul în cazul incendiului din Colectiv a fost finalizat, iar inculpații vor fi trimiși în judecată, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au publicat o anchetă ce scoate la iveală noi nereguli. De această dată, este vorba despre o posibilă cauză a infecțiilor intraspitalicești care au ucis o bună parte dintre cele 64 de victime.

Jurnaliștii susțin că unul dintre motivele pentru care au fost posibile aceste infecții este faptul că dezinfectantele folosite în spitale au o concentrație mult mai scăzută decât cea de pe etichetă.

Ca probă, sunt citate chiar și rapoarte oficiale ale DSP care arată că autoritățile sanitare au prins „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă” pentru unele antiseptice furnizate de fabrica Hexi Pharma, liderul pieței și firma care are contracte cu peste 300 de spitale din 40 de județe.

”Promitem că mâine dimineață la prima oră deschidem o anchetă internă serioasă. Suntem oameni de bună credință, dacă se confirmă, atunci discutăm cu autoritățile, retragem produsele de pe piață, dacă e cazul, vedem cum remediem lucrurile. Trebuie să le lămurim, să vedem ce s-a întâmplat”, a fost răspunsul directorului general Flori Dinu.

Citește și: Detalii din rechizitoriul în dosarul Colectiv: Extinctoarele erau expirate, iar tinerii au încercat să stingă flăcările cu bere

Close
Închide
  Close