Mergi direct la conținut »
Dosarul „Limuzina” în care Gabriel Oprea este judecat pentru fapte de abuz în serviciu se reia de la zero, la ICCJ
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Dosarul „Limuzina” în care Gabriel Oprea este judecat pentru fapte de abuz în serviciu se reia de la zero, la ICCJ

Dosarul „Limuzina” în care Gabriel Oprea este judecat pentru fapte de abuz în serviciu se reia de la zero, la ICCJ

Procesul de corupție în care Gabriel Oprea este judecat pentru fapte de abuz în serviciu se va relua de la zero, după ce s-a schimbat unul dintre judecătorii din completul stabilit inițial.

De Cătălin Lupășteanu,

Mai precis, magistratul Ana Maria Dascălu a fost înlocuită cu judecătorul Constantin Epure.

Astfel, toate actele de cercetare efectuate pe vremea în care judecătoarea Ana Maria Dascălu făcea parte din proces, precum citirea rechizitoriului, sau analizarea unor cereri prealabile și vor fi refăcute în noua componență a completului de judecată.

Dragnea și Tăriceanu, aceeași rețetă

Pe 5 septembrie, judecătorii instanței supremă au decis că dosarele lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu să fie reluate de la zero, în aceste cazuri fiind invocat același motiv, respectiv pensionarea magistratului Dascălu.

Din „limuzină” la ICCJ via DNA

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată în mai 2016 de DNA, care îl acuză de abuz în serviciu, după ce ar fi dispus, cu ajutor altor șefi subordonați lui,  suplimentarea cu suma de 410.000 lei a fondurilor pentru cheltuieli operative ale DIPI și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8.

Alături de Oprea vor mai fi judecați Gheorghe Nicolae, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al DIPI, Gabriel-Nicolae Pavel, comisar șef de poliție, la data faptei șef al Serviciului Juridic din DIPI, Nelu Zărnică, chestor principal, subsecretar de stat la data faptei și Marian-Dănuț Iacob, comisar șef de poliție, șeful unei structuri administrative la data faptei.

Scopul declarat pentru care limuzina de la Audi fusese cumpărată era cel de asigurare a protecției demnitarilor însă vehiculul a fost utilizat doar de Gabriel Oprea.


Portret | Angela Merkel, aproape de al patrulea mandat. “Doamna de Fier” a Europei, avans considerabil în sondaje

Close
Închide
  Close