De Theodor Istrate,

Descoperire șocantă a fost făcută în zona localității Dofteana de către un bărbat care căuta metale cu autorul unui detector special. Este vorba despre două bombe de aviație de dimensiuni și greutăți impresionante, provenind, cel mai probabil, din primul război mondial.

Bărbatul a alertat autoritățile, având în vedere că proiectilele de aviație erau în perfectă stare de funcționare, ceea ce ar fi putut pune în pericol populația din zonă.

”Pompierii pirotehniști s-au deplasat la fața locului și au ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță cele două bombe de aviație în vederea distrugerii. Aceste lucruri le-au efectuat după ce s-au asigurat că în respectiva zonă nu există și alte pericole. Misiunea militarilor a fost una dificilă din cauza terenului accidentat, precum și a greutății mari a elementelor de muniție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, Andrei Grecu.

Cele două bombe de aviație sunt de proveniență germană, model 1915.

Citeşte şi:

Programul Electric Castle, vineri, 19 iulie 2019. Urcă pe scenă Florence and The Machine, The Vaccines și Sigma

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”
GSP.RO

Explicația transformării lui Alexandru Tudor: „La 20 de ani era o persoană normală. S-a schimbat complet după acea vizită”