MENIU CAUTĂ
13 Iul. 2018 20:55 , de Ovidiu Matache

Două contabile de la şcoli din Galați au delapidat bugetul unităților cu 620.000 de lei

Distribuie

Două contabile de la şcoli din municipiul Galați au delapidat bugetul unităților de învățământ cu 620.000 de lei. Cele două femei și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestionau și administrau, virându-le nejustificat din bugetul unităților școlaee către două firme ale soțului uneia dintre ele. Contabilele au fost puse sub control judiciar.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Galaţi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, au făcut, miercuri, patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de delapidare și fals.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, două femei de 39 și 43 ani, contabile la două școli gimnaziale din municipiul Galați, și-ar fi însușit sume de bani pe care le gestionau și administrau, prin efectuarea de viramente bancare nejustificate, din bugetul unităților de învățământ către două societăți comerciale din localitate, aparținând soțului uneia dintre ele.

Astfel, susțin anchetatorii, femeile ar fi  folosit contractele încheiate între societățile comerciale și școlile unde lucrau, introducând la plată, în actele contabile ale unităților de învățământ, facturi emise de cele două societăți, pentru a justifica livrarea unor bunuri supraevaluate, prestarea unor servicii, plata unor produse fictive.

Prin activitatea infracțională, unitățile de învățământ au fost prejudiciate cu suma de aproximativ 620 000 lei, spun anchetatorii.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz pentru delapidare și complicitate la delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată.

Cele două femei și soțul uneia dintre ele au fost puși sub control judiciar pentru 30 de zile.

Citește și:REPORTAJ: Irina Coșescu, prima nevăzătoare care a urcat pe un gheţar din Oceanul Arctic: „Viaţa mi-a arătat că sunt în stare de orice. Cerul este limita!”

Citește mai multe despre delapidare și scoli pe Libertatea.

Comentarii