Mergi direct la conținut »
#SalariileRomanilor. Două milioane de români vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor. „Nimeni nu a câștigat”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > #SalariileRomanilor. Două milioane de români vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor. „Nimeni nu a câștigat”

#SalariileRomanilor. Două milioane de români vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor. „Nimeni nu a câștigat”

Două milioane de români vor avea salariile scăzute după transferul contribuțiilor. Asta a declarat Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri. Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Medii și Mici din Romania susține că măsurile fiscale adoptate de Guvern provoacă o „incertitudine generalizată”.

Florin Jianu, fost ministru delegat pentru IMM-uri, susține că transferul contribuțiilor de la angajator la angajator au impact major asupra angajaților din mediul privat din România.

„Două milioane de angajați din mediul privat vor avea salariile scăzute după ultimele măsuri fiscale. Nimeni nu a câștigat din aceste lucruri, nici măcar o persoană. În momentul de față este o incertitudine generalizată în România. IMM-urile au găsit o soluție pentru a nu face transferul contribuțiilor către angajat, îi vor premia pentur a păstra o cât mai bună parte din bani”, a declarat Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Medii și Mici din Romania.

Cel mai afectat domeniu de revoluția fiscală este IT-ul, susține Jianu (foto), care, în perioada martie – decembrie 2014, a fost ministru al IMM-urilor, mediului de afaceri și turism, fiind unul dintre cei 7 tehnocrați ai Guvernului Ponta III.

Mai mult, angajații part-time, care lucrează doar câteva ore pe zi, vor veni practic cu bani de acasă pentru a plăti taxele la stat în cazul în care contractele lor sunt de mai puțin de 665 de lei brut, aceasta fiind una dintre aberațiile ”revoluției fiscale”, care urmează să fie implementate de la 1 ianuarie 2018.


Citește și REPORTAJ/ A fost abandonat de mama sa într-un orfelinat, dar a ajuns în semifinala Eurovision. Save, portretul unui învingător/FOTO

 

Close
Închide
  Close