De Andreea Radu,

Cele două nave au sosit luni în Portul Odesa, situat în sudul Ucrainei, pentru a participa la Exerciţiul NATO „Briza Mării 2019 („Sea Breeze 2019”), anunţă Forţele Navale americane, potrivit Mediafax.

„Intrarea distrugătorului Carney în Marea Neagră pentru Exerciţiul Sea Breeze reafirmă angajamentul Forţelor Navale americane pentru această regiune vitală şi pentru partenerii noştri valoroşi. În acest mediu de securitate dinamic, capabilităţile noastre navale din Europa sunt constante şi continuă să efectueze misiuni de rutină alături de aliaţi şi parteneri din zona Mării Negre, pentru garantarea stabilităţii şi prosperităţii regionale”, a declarat viceamiralul Lisa M. Franchetti, comandantul Flotei militare a 6-a a SUA, conform site-ului News.usni.org.

Exerciţiul naval „Briza Mării 2019 („Sea Breeze 2019”), organizat de Alianţa Nord-Atlantică împreună cu parteneri din zona Mării Negre, a început luni.

Rusia monitorizează atent activităţile navelor NATO din Marea Neagră şi poate reacţiona „rapid” la eventuale situaţii de urgenţă, a anunţat luni după-amiază Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Sputnik.

Exerciţiul vine într-un moment foarte tensionat pentru ţările cu ieşire la Marea Neagră. Este o zonă în care Rusia şi-a amplificat în ultima perioadă acţiunile.

Foto: EPA


Reacția MAE după ce Ambasada Rusiei a spus că trupele sovietice au fost întâmpinate cu „bucurie și exultare” în Basarabia, în 1940. „Să-și actualizeze cunoștințele istorice”Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”
GSP.RO

Simone Inzaghi contestă victoria CFR-ului: „În România nu s-a jucat fotbal”

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile
HOROSCOP

Horoscop 13 decembrie 2019. Săgetătorii vor trece prin printr-un șir de experiențe profitabile