Mergi direct la conținut »
VIDEO / Viețile a două persoane vor fi salvate cu ajutorul rinichilor unei tinere moarte într-un accident rutier din Baia Mare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO / Viețile a două persoane vor fi salvate cu ajutorul rinichilor unei tinere moarte într-un accident rutier din Baia Mare

Două persoane care suferă de probleme renale grave și au nevoie de rinichi noi vor fi salvate după ce familia unei tinere de 24 de ani, din Baia Mare, moartă într-un accident rutier, a fost de acord să doneze organele.

Tânăra de 24 de ani a murit după ce a fost lovită în plin de o mașina pe o trecere de pietoni din Baia Mare.

Familia împietrită de durere a acceptat totuși ca organele să îi fie recoltate pentru a salva alte vieți.

O echipa de medici specialiști a pornit într-o cursa contra cronometru pentru prelevarea organelor, însă doar rinichii tinerei s-au dovedit a fi viabili. Inima nu a fost prelevată, iar ficatul avea leziuni și nu a putut fi folosit, a explicat doctorul Mihai Suciu de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Șase persoane așteaptă rezultatele testelor pentru a vedea dacă sunt compatibile. Unii dintre pacienți sunt pe listele de așteptare de câțiva ani.

În cursul zilei de miercuri, medicii vor intra din nou în operație pentru a transplanta rinichii prelevați.

Sursa video: Stirile TVR


Citește și: Criminala de la metrou, declarație șocantă în fața judecătorilor despre momentul în care a ucis-o pe Alina: „Nu m-a interesat soarta ei, căutam pantaloni ieftini”


 

Close
Închide
  Close