Mergi direct la conținut »
Două spitale din Bucureşti şi unul din Brăila, în topul mitei din România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Două spitale din Bucureşti şi unul din Brăila, în topul mitei din România

Două spitale din Bucureşti şi unul din Brăila, în topul mitei din România

Două spitale din Capitală şi cel judeţean din Brăila alcătuiesc top 3 al unităţilor medicale din România în care se dă mită. Un studiu întocmit de Anti-Bribery Snyergy arată că 3.800 de pacienţi din toată ţara le-au spus că au mituit doctorii pentru a fi îngrijiţi corespunzător.

De Cristian Anton,

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti se află pe primul loc, cu 153 de răspunsuri afirmative, într-un top al mitei întocmit de Anti-Bribery Synergy pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din întreaga ţară. Pe locul doi se află Spitalul Judeţean Brăila după ce, în perioada ianuarie – iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce se aflau în unitatea medicală respectivă. Podiumul este completat de Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan” din Bucureşti, cu 98 de răspunsuri afirmative.

Potrivit raportului întocmit de Anti-Bribery Synergy, la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?” pusă în cele 352 de unităţi medicale din întreaga ţară, au fost primite aproximativ 3.800 de răspunsuri afirmative.

Anti-Bribery Synergy, un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001, a publicat recent un top al mitei în spitalele din România, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.

Close
Închide
  Close