Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO| Accident feroviar în Egipt. 36 de morți și peste 100 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Alexandria

FOTO| Accident feroviar în Egipt. 36 de morți și peste 100 de răniți după ce două trenuri s-au ciocnit în Alexandria

Accident feroviar în Egipt. Două trenuri s-au ciocnit în Alexandria și 36 de persoane și-au pierdut viața și alte peste 100 au fost rănite, scrie BBC News.

UPDATE 20.50: Autorităţile egiptene au revizuit bilanţul la 36 de morţi și peste o sută au fost rănite în urma ciocnirii frontale a două trenuri cu pasageri.

Tragedia feroviară a avut loc în jurul orei locale 14.15 (15.15 ora României) în apropierea gării din suburbia Khorshid.

O sursă din rândurile forţelor de securitate a precizat că tragedia feroviară a avut loc din cauza unei erori la schimbarea căii ferate, care a permis ca cele două trenuri să circule pe aceeaşi line şi în direcţii opuse. Procurorii egipteni au lansat o anchetă urgentă pentru a stabili cauzele exacte.


Potrivit primelor informații, un tren circula de la Cairo, iar cel de-al doilea din Port Said, când s-au ciocnit în nordul orașului Alexandria.

Echipele de salvare sunt la fața locului și caută victime între fiarele contorsionate. Nu se știe încă ce a cauzat ciocnirea celor două trenuri.

Accidentele feroviare sunt rare în Egipt, totuși au mai fost cazuri în care zeci de oameni și-au pierdut viața în astfel de incidente.

În 2013, zeci de oameni au fost uciși și când un tren s-a răsturnat peste un microbuz și alte vehicule la sud de Cairo. Cei mai mulți dintre cei uciși atunci erau membri ai unei familii care se întorceau de la o nuntă.

Close
Închide
  Close