MENIU CAUTĂ
, de Alina Dan

DOVADĂ DE GENEROZITATE? Uite ce este DISPUS SĂ FACĂ Daniel Cioabă pentru fratele său, Dorin

Distribuie

Cum tradiţia ţigănească spunea până acum că, în familiile cu doi băieţi, fratele cel mic este moştenitorul averii, iar cel mare primeşte, eventual, titlul de "rege", "împărat" sau buliubaşă, împărţirea coroanelor a dus la destabilizarea familiei Cioabă.
Astfel, în urmă cu câteva zile, Dorin Cioabă a declarat la un post de televiziune: "Dacă fratele meu a primit coroana, atunci ar trebui să primesc şi eu o parte din avere".
Ceea ce părea o judecată logică, a creat nemulţumire în lumea ţigănească, împărţită între cei doi fraţi Cioabă şi dorinţa de a renunţa definitiv la conducători din rândul etniei, fie ei "regi", "împăraţi" sau bulibaşi.
Însă, după mai multe declaraţii controversate şi după ce a încercat să demonstreze că el are dreptul la tot - avere şi coroană -, Daniel Cioabă pare să fi reconsiderat situaţia.

ÎMPĂRŢIREA O FACE „REGINA”

Astfel, astăzi, într-o intervenţie la RomâniaTV, Daniel Cioabă a susţinut că este dispusă să îi cedeze fratelui său un procent din averea lăsată lui de Florin Cioabă.
„Dacă dânsul solicită, nu am nimic împotrivă. O să-i dau. Aştept să-mi solicite. A fost şi el ca şi mine fiul tatălui meu. O să-i dau şi surorilor mele şi lui”, a spus Daniel Cioabă.
În ceea ce priveşte procentul la care este dispus să renunţe în favoarea fratelui său mai mare, Daniel Cioabă spune că acesta va fi undeva în jurul a 0,46% din averea de câteva milioane de euro pe care a moştenit-o de la tatăl său.
„O parte din avere va rămâne mamei mele, o parte din avere îmi va rămâne mie, iar restul îl vom împărţi celorlalţi fraţi, după cum va stabili mama”, a mai declarat Daniel Cioabă, aruncând astfel povara situaţiei pe umerii „Reginei” Maria Cioabă.

CASA RĂMÂNE A LUI

Mezinul fostului „Rege Internaţional” al romilor Florin Cioabă nu este însă dispus să împartă sau să renunţe la casa în care el şi familia sa locuiesc şi care, tot potrivit legilor nescrise ale ţiganilor, îi revine lui.
„Locuiesc în ea, acolo m-am născut. Fratele meu are casa lui, făcută de el. Dorin Cioabă şi-a primit partea de moştenire când trăia tatăl meu. I s-au dat mai multe imobiliare şi aur„, se apără Daniel Cioabă.
Acesta adaugă că Florin Cioabă i-a dat fiului său mai mare, Dorin, încă din timpul vieţii, spaţii comerciale în valoare aproximativă de 500 de mii de euro, dar şi bunuri imobiliare şi aur care, în total, ar valora cam 3 milioane de euro.
Pe lângă bunurile imobiliare şi afacerile pe care le are, averea familiei Cioabă mai cuprinde şi aur pe care statul român i l-a înapoiat la începutul anilor ’90 şi a cărui greutate se ridică al câteva kilograme.

Citește mai multe despre Florin Cioabă și Florin Cioaba a murit pe Libertatea.

Comentarii