Mergi direct la conținut »
UPDATE. Dragnea: Se poate vorbi de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE. Dragnea: Se poate vorbi de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă

UPDATE. Dragnea: Se poate vorbi de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va propune o soluţie de detensionare a situaţiei, deoarece simte că „membrii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu”, fiind posibilă chiar şi abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale

Condiția ar fi ca decizia să fie acceptată şi de către premierul Grindeanu.

UPDATE. Ecaterina Andronescu a declarat, la Antena 3, că adoptarea Ordonanței a fost, poate, o greșeală.

”Regret că nu am mai avut timp să vorbim despre măsurile noastre”, a spus Andronescu.

„Poate că această conjunctură a fost extrem de nefericită”, a mai declarat Andronescu, despre modul în care s-a adoptat Ordonanța în ședința Executivului.

„A fost o inspirație nefericită faptul că au adăugat această Ordonanță pe ordinea de zi suplimentară. A fost o decizie nefericită”, a mai spus Andronescu.


Liviu Dragnea a afirmat că există o presiune foarte mare din partea membrilor PSD pentru un miting de proporţii în Bucureşti, motiv pentru care va încerca să găsească o soluţie de detensionare a situaţiei împreună cu primul-ministru şi liderii ALDE.

”Pot spune că membrii şi simpatizanţii PSD nu mai pot fi ţinuţi în frâu, oamenii vor să iasă în stradă  pentru a-şi exprima dezaprobarea profundă faţă de mişcarea de inspiraţie soroşistă la care asistăm. Partidul se organizează singur. Simt că nu voi mai putea să ţin în frâu, de la centru, presiunea din organizaţiile din ţară, care pot aduce în stradă, la Bucureşti, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliţie şi cu premierul pentru a le propune o soluţie de ieşire din impas”, a declarat Liviu Dragnea, pentru DC News.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Dragnea a arătat că ese posibilă chiar abrogarea ordonanţei.

”Oameni responsabili fiind, nu putem asista la sfărâmarea României din cauza iresponsabilităţii preşedintelui Iohannis. Votanţii PSD sunt extrem de nervoşi, fiind conştienţi de valoarea votului lor şi pentru că suntem împiedicaţi să punem în practică programul propus. O altă sursă de enervare este punerea în circulaţie de zvonuri potrivit cărora premierul va fi chemat la anchetă. O să propun o soluţie de stingere a conflictului pe care sper s-o accepte premierul în legătură cu OUG. Eventual se poate vorbi chiar de abrogarea OUG, dacă premierul acceptă. Cu speranţa că acest lucru îi va convinge şi pe membrii şi simpatizanţii noştri să nu iasă în stradă, escaladând tensiunile”, a spus Dragnea.

El susţine că nu vrea ca această chestiune să ducă la un clivaj social.

”Nu vreau să existe în conflict români contra români şi să se rupă România în două. Pentru că nu se mai poate discuta cu argumente raţionale, ci ne confruntăm cu o maşină de dezinformare incredibilă în timp ce România are nevoie de linişte şi stabilitate pentru a putea înainta spre prosperitate, dezvoltare şi democraţie”, a mai spus Dragnea.

Close
Închide
  Close