Mergi direct la conținut »
Dragnea, despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Prima reacţie după decizia CCR
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Prima reacţie după decizia CCR

Dragnea, despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Prima reacţie după decizia CCR

Dragnea, despre suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful PSD a spus că, în interiorul partidului, nu s-a luat deocamdată o decizie privind suspendarea şefului statului, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. "Aşteptăm decizia preşedintelui şi ulterior vom acţiona în consecinţă", a precizat Liviu Dragnea. Pe de altă parte, liderul social-democrat a subliniat că dacă "nu vor fi de acord ca cineva să se plaseze deasupra Constituţiei".

De Sorina Ionaşc,

„Vreau să fac o precizare. Noi nu avem o decizie a CCR, avem un comunicat. În momentul în care CCR va publica decizia, atunci vom aștepta să vedem decizia președintelui și ulterior vom acționa în consecință”,a declarat Liviu Dragnea, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Pe de altă parte, preşedintele PSD a fost foarte ferm în legătură cu respectarea legii fundamentale, în cazul de faţă.

„Nu vom fi de acord ca cineva, oricine ar fi acela să se plaseze deasupra Constituțiie. În afara acestor colegi de la noi, care sunt foarte avansați. Noi în partid nu am discutat despre suspendare, deocamdată”, a adăugat Dragnea.

Mai mulţi liderii PSD din ţară au cerut suspendarea preşedintelui. Şeful PSD Vaslui spune că partidul nu va avea altă cale decât suspendarea preşedintelui, dacă acesta nu va pune în aplicare decizia Curţii Constituţionale şi nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi. Şi nu este singurul social-democrat care cere acest lucru. Liderul PSD ALba, ioan Dîrzu, a spus că va fi primul care va cere semnături pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. La polul opus, Robert Negoiţă s-a declarat împotriva acestui demers.

Curtea Constituţională a decis că între Preşedinţie şi Ministerul Justiţiei a fost un conflict juridic, după ce Klaus Iohannis a refuzat să o revoce pe Laura Codruţa Kovesi.

 

Close
Închide
  Close