Dragnea îl contrazice pe Tudose: Decizia privind renunțarea la impozitul pe cifra de afaceri se ia luni, în coaliție

14 iulie 2017 17:15 De: ,

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a contrazis, vineri, pe premierul Mihai Tudose, care anunțase la Bruxelles că Guvernul renunță la impozitul pe cifra de afaceri, el precizând că luni, în coaliţie, se va lua o decizie cu privire la renunţarea sau nu la această măsură din Programul de guvernare. 

Declarația lui Dragnea a venit după ce premierul Mihai Tudose a spus, tot la Parlament, din nou că „în fiecare zi” rămâne valabilă declaraţia sa privind renunţarea la impozitul pe cifra de afaceri.

„Nu ştiu ce a declarat premierul şi din moment ce nu ştiu nu vreau să comentez, pentru că pot fi nuanţe, dar vom discuta luni, în coaliţie. Să facem totuşi tot timpul o precizare importantă, la ora asta avem impozit pe cifra de afaceri de 1% la afacerile care sunt sub 500.000 de euro şi vreau să le transmit acelor oameni de afaceri că nu se renunţă la ea, pentru că au primit-o foarte bine şi sunt foarte mulţumiţi, pentru că 1% pe cifra de afaceri înseamnă cam 6% impozit pe profit, ceea ce cred că le convine. Nu se renunţă la impozitul pe cifra de afaceri la afacerile sub 500.000 de euro. Este un bun câştigat de către mediul de afaceri care trebuie păstrat”, a spus Dragnea.

Citește și: EXCLUSIV/ Împăcare istorică în lumea artistică din România. 15 ani nu și-au mai vorbit, iar acum…

El a adăugat că încă nu a primit simulările făcute de Ministerul Finanţelor cu privire la această impozitare.

Întrebat cum comentează anunțul premierului că se va renunţa la impozitul pe cifra de afaceri, Dragnea a precizat că dacă Tudose are simulări şi analize pe acest subiect le va prezenta în şedinţa de coaliţie. „Dacă are deja simulări şi analize, luni, în coaliţie, ne prezintă şi dacă sunt argumente, susţinem. A spus premierul Tudose că atunci când aceste simulări sunt gata ni le prezintă”, a arătat Dragnea.

El a continuat: ”Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose, când vorbeşte, cam ştie ce vorbeşte, deci dacă face o afirmaţie înseamnă că e bazată pe o analiză şi în mod firesc cel care trebuie să anunţe primul este prim-ministrul pentru că el conduce Guvernul şi el conduce actul de guvernare”.

Premierul Mihai Tudose a făcut la Bruxelles anunțul privind renunțarea la impozitul pe cifra de afaceri.

”Nu vom introduce acel impozit pe cifra de afaceri”, a declarat șeful Executivului, marți, după discuțiile cu oficialii europeni, el precizând că a dat asigurări că România rămâne predictibilă în privința sistemului financiar.

Citește și: Mâna dreaptă a lui Pomohaci, reacție incredibilă: „Dacă i-ar fi trebuit băieți…”

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro