MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

Băsescu, mesaj către Dragnea și Tăriceanu: ”Să reprezinte România la defilarea de 1 decembrie, la recepţia de la Cotroceni, alături de Daia, să vândă oaia”

Distribuie

Liderul PMP Traian Băsescu s-a lansat, miercuri, într-un atac la adersa preşedinţilor celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că ”pot reprezenta Parlamentul la defilarea de 1 decembrie, la o recepţie, alături de Daea, să vândă oaia, dar nu atunci când semnează un comunicat în numele Legislativului.

„Domnii Dragnea şi Tăriceanu şi-au asumat un răspuns în numele Parlamentului Romaniei. Într-adevăr, ei reprezintă Parlamentul, dar pot să reprezinte la defilarea de la 1 decembrie, la recepţia de la Cotroceni de seara, pot să-l reprezinte alături de Daia, să vândă oaia, dar nu pot să reprezinte plenul celor două Camere într-o astfel de întreprindere politică fără discutarea documentului în Parlament şi votarea lui. (…) Ar trebui să încercăm acum să diminuăm ridicolul în care cei doi şefi de camere ne-au aşezat”, a spus Băsescu la Parlament.

Băsescu spus că, dacă ar mai fi fost preşedinte, ar fi reacţionat în situaţia creată în urma schimburilor de comunicate între Departamentul de stat al SUA şi preşedinţii celor două Camere.

„Aş fi reacţionat. Rău. La adresa celor doi.  Avem o diplomaţie la pământ”, a spus fostul şef de stat.

Fostul președinte a ținut să arate că ”România este în situaţia în care riscă să deterioreze nişte relaţii, pentru proastă şi defectuoasă înţelegere a modului cum lucrează guvernul Statelor Unite”.

„Prin comunicatul purtătorului de cuvânt al Departamentului de stat nu se interzice discutarea acestor legi sau nu ni se cere interzicerea discutării acestor legi, ci are două semnificaţii principale – prima este legată de neîncredere. Este o expresie a neîncrederii”, a spus Băsescu, precizând că ”nicidecum nu este vorba despre o interdicţie dată Parlamentului, aşa cum încearcă unii să interpreteze comunicatul sau cum se răţoiesc cei doi – Tăriceanu şi Dragnea – că Parlamentul e suveran.

El a mai arătat că în comunicatul Departamentului de stat nu se pune sub semnul întrebării suveranitatea Parlamentului, dimpotrivă, sugerează să se dea atenţie unor prevederi din pachetul elaborat de Tudorel Toader”, a apreciat Traian Băsescu.

Citește și: VIDEO/Idee inedită de afacere. Cei mai buni angajați vor avea, în sfârșit, statuie

Citește mai multe despre Calin Popescu Tariceanu și 1 Decembrie - Ziua națională a României pe Libertatea.

Comentarii