Mergi direct la conținut »
Dragnea, supărat pe colegii miniștri care nu își doresc descentralizarea: ”Voi avea o discuție joi după-amiază cu ei”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Dragnea, supărat pe colegii miniștri care nu își doresc descentralizarea: ”Voi avea o discuție joi după-amiază cu ei”

Dragnea, supărat pe colegii miniștri care nu își doresc descentralizarea: ”Voi avea o discuție joi după-amiază cu ei”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea s-a declarat nemulțumit, luni, după ședința conducerii partidului, de acei colegi miniștri care sunt reticenți în privința descentralizării. El a arătat că i-a cerut premierului să convoace joi o întâlnire pentru a lămuri atitudinea membrilor Cabinetului faţă descentralizare, adăugând că acest proces trebuie să înceapă foarte rapid și că este asumat în Programul de Guvernare. 

De Valentina Postelnicu,

„Au fost mai multe intervenţii ale colegilor mei din BPN care s-au referit la o reticenţă mare din partea membrilor Cabinetului în ceea ce priveşte descentralizarea. Şi anume, toţi spun că este foarte bună, dar nu acum. Şi am rugat-o pe doamna prim-ministru ca joi după-amiază să am şi eu o întâlnire, o să-l rog şi pe domnul Tăriceanu să vină, cu domnii şi doamnele ministru pentru a lămuri o dată pentru totdeauna atitudinea miniştrilor faţă de descentralizare. Este o decizie politică asumată şi în programul de guvernare, asumată şi în coaliţie şi este un proces care trebuie să înceapă foarte repede”, a declarat Dragnea.

El a precizat că există cadrul legal necesar pentru descentralizare și nu e nevoie de modificarea Constituţiei pentru aplicarea descentralizării.

„Avem cadru legal suficient, dacă mai e cazul mai adoptăm acte normative, dar, la ce avem acum, se poate realiza descentralizarea pe cadrul legislativ existent”, a declarat Dragnea.

Întrebat care ar fi principalele elemente ale descentralizării, preşedintele PSD a răspuns: „Lăsaţi-mă să vorbesc şi eu cu miniştrii, că, după aia, spun ceva şi mă duc joi şi mă ceartă”.

Citește și: Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera

Close
Închide
  Close