MENIU CAUTĂ
, de Elena Alexandru

Dragoș Furtună, agresorul din Palilula, ținea un arsenal acasă. 15 arme și peste 1.000 de cartușe, descoperite de anchetatori. Ținea armamentul încuiat, iar soția nu știa nimic

Distribuie

Detalii halucinante ies la iveală în cazul lui Dragoș Furtună, agresorul din Palilula, județul Dolj. Polițiștii au găsit în casa bărbatului nu mai puțin de 15 arme de foc și 1.000 de cartușe. Dragoș Furtună a ucis vineri cu sânge rece doi vecini, tată și fiu, apoi s-a sinucis.

Dragoș Furtună și-a improvizat un atelier în casa din Palilula. Acolo, anchetatorii au găsit un adevărat arsenal.

„În jur de 15 arme, dar aici includem toate armele, letale, neletale, modificate, şi cartuşe, peste 1000 de cartuşe”, a declarat Cristian Ciolacu, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Totodată, procurorii au descoperit în același loc și aparatura necesară confecționării armelor de foc. Despre toate acestea, soția bărbatului, care a fost interogată, spune că nu știe nimic.

„Din declaraţiile soţiei aceasta spune că nu se băga în treburile soţului acesta ar fi ţinut încuiat atelierul”, a menționat Ciolacu.

Dragoș Furtună, agresorul din Palilula, ar fi avut probleme psihice

Dragoș Furtună, în vârstă de 28 de ani, a împușcat mortal doi oameni din Palilula. De asemenea, la Spitalul Județean de Urgență Craiova au ajuns alți doi localnici, care au fost împușcați, unul în antebraț, iar celălalt în obraz.

„Una dintre victime a fost împuşcată de 7 ori, odată în zona capului şi de mai multe ori în zona membrelor inferioare, este vorba de Trandafir Fabian, tatăl acestuia a fost împuşcat cu un singur foc şi a fost împuşcat pe loc”, susțin anchetatorii.

După ce și-a atacat victimele, Dragoș Furtună s-a împușcat în cap și a murit, la scurt timp, pe patul spitalului. Anchetatorii au intrat în posesia unor documente care atestă faptul că bărbatul ar fi avut probleme psihice și ar fi urmat tratament antidepresiv.

„Din datele pe care le avem, agresorul este cunoscut cu anumite probleme psihice. A urmat, se pare, în Germania un tratament psihiatric. Urmează să traducem actele care ne-au fost înmânate de către soţia acestuia”, a explicat procurorul Cristian Ciolacu.

Potrivit anchetatorilor, agresorul din Palilula vindea arme pe Internet. În urmă cu un an, Dragoș Furtună a publicat un anunţ prin care scotea la vânzare un pistol de colecţie, iar cumpărătorii trebuiau să fie doar din Germania şi din Austria.

Citește mai multe despre ancheta, Crima și Dolj pe Libertatea.

Comentarii