Desi a ramas paralizat de la mijloc in jos, un tanar din Vrancea a ajuns un sportiv de elita. Dupa aproximativ 11 ani de cand este “condamnat” la scaunul cu rotile, a reusit ceea ce parea la un moment dat imposibil: a devenit un tenisman de elita si a ajuns instructor de recuperare activa. Adica ii invata si pe alti oameni aflati in scaunul cu rotile cum sa se adapteze mai usor la noile conditii de viata.
Povestea lui Gigel Iepure, un tanar de 23 de ani, din Vrancea, este una frumoasa, despre vointa unui om de a invinge soarta care, intr-un mod crud si poate nedrept, l-a condamnat sa nu mai poata merge niciodata. A reusit sa isi depaseasca conditia, iar acum este o speranta vie in sufletul celor care ii impartasesc suferinta.
Acum isi aminteste cu oarecare tristete de vremurile in care avea numai 12 ani si cand o simpla joaca de copii avea sa-i schimbe viata pentru totdeauna. Impreuna cu mai multi prieteni, a iesit sa se joace pe un maidan din localitatea natala Cotesti. In toiul jocului, a cazut intr-un sant, iar un mal de pamant s-a surpat peste el. A fost dus de urgenta la spital si operat. Cateva ore mai tarziu, medicul ii anunta pe parinti pe un ton sec: “Copilul va ramane cu paralizia membrelor inferioare”.
„Am inceput cu tenis, acum joc si baschet”
Dupa perioada de spitalizare a inceput recuperarea medicala. Gigel spera ca prin exercitiile fizice sa se insanatoseasca. Nu accepta ideea ca el nu va mai putea merge niciodata. Dupa aproximativ doi ani de la tragicul eveniment, starea tanarului vrancean a ramas neschimbata. Cu toate acestea, el a continuat sa mearga la sala de gimnastica, fapt care ulterior avea sa-i schimbe din nou viata.
Intr-una din zile, pe cand isi facea programul zilnic de antrenament, Gigel a fost descoperit de presedintele Fundatiei “Motivation Romania”, Cristian Ispas. Acesta i-a propus sa faca parte din echipa fundatiei, al carei principal scop este sa ajute persoanele cu dizabilitati prin proiecte si programe de recuperare medicala. Fara a sta mult pe ganduri, a acceptat si asa a ajuns in Bucuresti, unde a facut cunostinta cu ceilalti membrii ai fundatiei in marea lor majoritate persoane cu handicap.
Fire decisa, energica, hotarat sa nu cedeze, Gigel s-a antrenat in manevrarea scaunului rulant, devenind in scurt timp un adevarat expert. La varsta de 16 ani, dupa numai 4 ani de la accident, Gigel a inceput sa ii invete si pe noii lui prieteni cum sa foloseasca scaunul cu rotile cat mai bine, astfel incat urcatul sau coboratul scarilor, de exemplu, sa nu mai reprezinte un obstacol de netrecut. “Am vazut la televizor o emisiune despre un om, aflat in scaunul cu rotile si care putea sa urce sau sa coboare scarile. Tot in acea emisiune am vazut cum oamenii cu handicap pot chiar sa practice un sport de performanta. Asa mi-a venit ideea de a incepe si eu sa practic un sport. Am inceput cu tenisul de masa si am ajuns relativ repede sa joc si tenis de camp sau baschet. Am participat chiar si la curse de atletism in scaunul cu rotile”, ne-a declarat Gigel Iepure. In prezent, tanarul de numai 23 de ani, din Vrancea, e un angajat al Fundatiei “Motivation Romania”, in cadrul atelierului de productie a scaunelor rulante. Acum un an, a intalnit o fata de care s-a indragostit. Georgiana este si ea in scaunul rulant, iar povestea lor de dragoste umple de speranta inimile colegilor din jur.
Fundatia le-a construit si o casa special amenajata, unde, dupa programul de lucru, Gigel si Georgiana se ocupa de persoanele cu dizabilitati din cadrul Fundatiei. Le invata cum sa se descurce singure in diferite imprejurari: la cumparaturi, la imbracat, cum sa se puna din scaun in pat si invers. Cel mai mare vis al lor este acela ca in viitorul apropiat sa se poata casatori si sa-si intemeieze propria lor familie.
De mai bine de un an, Gigel Iepure si Georgiana traiesc o frumoasa poveste de dragoste
Tenisul de camp a devenit repede una din pasiunile lui Gigel si ale prietenilor sai in scaune cu rotile, reusind de fiecare data sa uimeasca asistenta