Mergi direct la conținut »
Drapelele americane, în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele SUA, după moartea lui George H.W. Bush
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Drapelele americane, în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele SUA, după moartea lui George H.W. Bush

Drapelele americane, în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele SUA, după moartea lui George H.W. Bush

George H.W. Bush a murit, vineri, la locuinţa lui din Texas, la vârsta de 94 de ani. A fost cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, având un singur mandat, din 1989 până în 1993.

Drapelele americane vor fi coborâte în bernă pentru 30 de zile la Casa Albă şi la ambasadele Statelor Unite din întreaga lume în semn de omagiu pentru fostul preşedinte George H.W. Bush,  a anunţat sâmbătă preşedintele Donald Trump, potrivit Agerpres.

Trump a cerut ca steagurile Statelor Unite să fie coborâte în bernă şi pe clădirile publice, posturile militare şi navele maritime în Statele Unite şi pe teritoriile Statelor Unite.

„Preşedintele Bush a condus o mare viaţă americană, una care a combinat şi a personificat două dintre cele mai mari virtuţi ale Naţiunii noastre: un spirit antreprenorial şi un angajament faţă de serviciul public”, a spus Trump.

Motivele pentru care George H.W. Bush a ajuns în grija medicilor nu au fost făcute publice inițial, însă ulterior Jim McGrath, purtătorul de cuvânt al fostei familii prezidenţiale, a declarat că acesta a suferit o pneumonie severă cu complicații, rămânând internat în spital timp de câteva zile. George H.W. Bush a evitat să-și facă publice probleme de sănătate, însă în urmă cu câțiva ani, acesta a mărturisit că suferă de boala Parkinson din cauza căreia nu mai putea să meargă.

Citește și

Românii din Chicago au sărbătorit Ziua României acasă la președintele Statelor Unite, Trump Tower

Close
Închide
  Close