MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2016 15:36 , de Sorin Golea

Drumul asfaltat cu gropi proaspete!

Distribuie

foto 2 - IMG_4644Este vorba despre Drumul Judeţean 100, între localităţile Fundeni şi Vadu Anei, scurtătură spre Brăneşti, care a fost asfaltat anul trecut. Este un drum foarte util, de aceea a şi fost trecut în anul 2015 pe lista drumurilor judeţene din vestul Bărăganului care aveau - şi au - nevoie de reabilitare.

Forma iniţială se vede o porţiune de câteva zeci de metri, la ieşire din localitatea Fundeni, judeţul Călăraşi. O catastrofă realizată din dale de beton, ceva specific anilor 80  – Ceauşescu avea o boală cu betonul…

Pe acestă porţiune mergi încet, ce să faci? Dar fără resentimente pentru adminsitraţia judeţeană, deoarece spre orizont se întrevede drumul proaspăt refăcut… şi după câteva minute de hârtoape maşina chiar se aşază pe asfaltul negru. Bucurie, acceleraţie, drum lin, peisaj plăcut, cînd, dintr-o dată, trosc! Nici nu ai timp să opreşti căci apar brusc: gropi, bolovani lovind sub maşină, o catastrofă! Asfaltul distrus şi bucăţile de beton care se iţesc din măruntaiele căii de rulare arată de parcă ar fi fost râmate de mistreţi! Pădurea este, oricum, lângă drum.

Apoi din nou asfalt bun, încet, încet eşti tentat să calci din nou acceleraţia şi, din nou, hop! nenorocire de gropi proaspăt apărute ca şi când le-ar fi săpat cineva intenţionat – sau asfaltarea ar fi fost prevăzută cu gropi din proiect.

Relatarea este una de zi; închipuiţi-vă ce se poate întâmpla aici noaptea!

În fine, rupturile arată clar că peste stratul de beton a lui Ceuşescu s-au aruncat două degete de asfalt – şi reabilitarea a fost gata!  De aceea şoseaua s-a stricat după nici un an de la reabilitare.

foto 3 - IMG_4646

Comentarii