Şeful statului poate retrimite legea la Parlament sau o poate ataca la CCR. Liberalii, la rândul lor, pot ataca proiectul la CCR, astfel că decizia nu este una definitivă.

Marcel Ciolacu, liderul PSD i-a cerut premierului să aplice imediat dublarea alocaţiilor.

UPDATE ora 14.30 OUG care amâna dublarea alocațiilor până la 1 august a fost respinsă de Parlament. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra și 6 abțineri.

UPDATE ora 12.30 Fostul ministru al muncii Lia Olguţa Vasilescu a amintit, în dezbaterea la proiectul de lege, că pe vremea guvernării PSD, liberalii au depus un amendament pentru majorarea alocaţiilor pentru copii.

“Nu ne-am plâns că nu avem bani şi am găsit imediat resursele bugetare”, a spus Vasilescu, precizând că acum, PSD-ul a depus un amendament pentru dublarea alocaţiilor şi a precizat şi sursa de finanţare.

“Nu este nevoie de 6 sau 7 miliarde, pentru plata alocaţiilor, ci de 3,2 miliarde, îi puteţi lua de la bunuri şi servicii”, a spus Vasilescu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a spus, la rândul lui, că Guvernul PNL va majora alocaţiile copiilor, aşa cum a făcut-o de două ori până acum, prin legile depuse de Cristina Pocora şi Robert Sighiartău.

Deputatul PNL a spus că efortul bugetar îl reprezintă întreaga sumă pentru investiţii din buget. “Ştim factura neplătită de PSD, şi acum a venit şi pandemia”, a spus el.

Orban și Ministerul Sănătății se contrazic, de la distanță, în legătură cu cele 115 milioane de măști
Recomandări
Orban și Ministerul Sănătății se contrazic, de la distanță, în legătură cu cele 115 milioane de măști
 

“Noi vă propunem să vă ţineţi de cuvânt, haideţi, nu mai blocaţi impozitarea pensiilor speciale, avem acel amendament, la Ordonanţa 29, care nu se discută de săptămâni întregi, şi sigur că putem majora şi alocaţiile, şi pensiile, dacă sunteţi de acord cu impozitarea pensiilor speciale”, a mai spus Roman.

“PNL va majora şi alocaţiile, şi pensiile”, a mai spus Florin Roman.

CONTEXT

În decembrie 2019, Camera Deputaților a votat, decizional, propunerea legislativă a PSD care prevedea dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii până în 2 ani şi cei cu handicap.

Ad placeholder

Pe 14 ianuarie, legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Ulterior, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a legii până la 1 august, odată cu rectificarea bugetară.

Pe 3 februarie, şi Senatul a respins această Ordonanţă de Urgenţă, care acum a ajuns la votul final, în Camera Deputaţilor.

Fostul ministru al muncii Marius Budăi spune că PSD va respinge Ordonanţa, pentru a obliga Guvernul să majoreze alocaţiile.

“Mâine, în Parlament, PSD va vota PENTRU creşterea alocaţiilor la copii”, a afirmat Marius Budăi, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

El susţine că ordonanţa prin care s-a amânat dublarea alocaţiilor va fi respinsă.

“Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Orban-PNL prin care au amânat dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va fi respinsă. Noi, PSD, ştim, domnule Orban, că PNL nu este interesat de copii, pentru că aceştia nu votează, dar ei sunt viitorul ţării şi merită dublarea alocaţiilor”, mai susţine Budăi.

Citeşte şi:

Un nou scandal intern în USR. Senatoarea Florina Presadă nu mai are voie să scrie pe grupul intern, după ce a comparat USR cu PSD. Îl acuză pe Claudiu Năsui, lider pe București că “a girat un abuz”

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI