Un preot bucurestean a ridicat aproape de buza baltii o biserica din lemn. Ea poarta hramurile Sf. Mina si Sf. Mihail si Gavriil. Sarcina slujitorului Domnului e insa una foarte grea, are de luptat cu demonii vazuti si nevazuti.  O raza de lumina a poposit, totusi, pe taramul acesta ocolit de lume, unde vrajitoarele rele sau bune dantuiesc si cheama spiritele. 


”Am o misiune dificila, crede pr. paroh Nicolae Iovan. Sunt inconjurat de fermecatoare. Multe din ele nu ma vor aici si sunt in stare sa faca orice ca sa plec. Am gasit facaturi la usa bisericii, dar m-am rugat la Dumnezeu si le-am aruncat. Tin slujba mereu. Vreau sa aduc pace si echilibru pe balta Straulestiului. Cateva vin la mine sa se spovedeasca. Pare greu de crezut, dar asa e. Le e teama sa nu fie recunoscute. Nu-si dau numele adevarate, dar eu le stiu dupa obraz.


„Parinte, iarta-ma, ca am gu spurcata!”

Una din ele m-a asteptat in ploaie toata seara. Se imbracase in negru, isi pusese o basma. Se certase cu sotul si jurase ca nu-i mai da bebelusului ei sa suga, drept razbunare. Copilul plangea de foame si au cuprins-o remuscarile.

Mi-a zis: parinte, iarta-ma, ca am gura spurcata! Am iertat-o si abia dupa aceea si-a alaptat micutul.” Blestemele si juramintele au mare importanta si forta in lumea magiei. S-a intamplat odata ca una dintre vrajitoare sa-si afuriseasca sotul cu atata ura incat acesta n-a mai apucat sa vina acasa, intrand cu masina intr-un stalp si murind pe loc.


„Fermecatoarele” se tem de propriile blesteme

Exista vrajitoare care se jura pe mama, copil sau frati. Regreta apoi. De frica sa nu se implineasca blestemul fug direct la preot, indiferent de ora, rugandu-l cu lacrimi in ochi sa le spovedeasca. ”Una a venit la mine s-o dezleg, pentru ca s-a jurat pe viata copilului ei ca nu merge la nunta sora-sii, continua pr. Iovan. A zis asa: sa moara copilasu meu daca eu calc la nunta ta! Era imbracata in rochie de cununie, lautarii cantau la poarta, dar ea nu se misca din loc pentru ca se jurase. Am dezlegat-o si abia dupa s-a dus la nunta. Vrajitoarele, cat de pacatoase sunt, ele vin sa se spovedeasca daca au blestemat. Sa stiti ca oamenii ceilalti nu vin atat de des ca ele!” Diana, una din tamaduitoarele care-si fac veacul la balta Straulesti, spune ca majoritatea celor de aici practica magia alba si lucreaza cu duhuri de apa: ”Exista o mare concurenta si intre noi. Pentru foarte multi bani, e vorba de zeci de mii de euro, unele pot aduce la faliment firme de succes, pot omori oameni de afaceri prin accidente de masina sau cancer. In magia neagra se trimite argintul viu in nuca seaca, se ard in candela dusmanii sau se fac legaturi de negru la mort. Cu praful de pe un mormant proaspat se fac farmece de moarte. Da nu spun mai multe pentru ca mi se iau puterile!”.


Un preot cu o misiune dificila a poposit in cartierul Straulesti. El a ridicat aici, in urma cu un an, biserica din lemn cu hramul Sf. Mina si Sf. Mihail si Gavril. Langa ea va construi o biserica noua si un centru cultural pentru tineri


„Cartierul general” al vrajitoarelor din Capitala


Balta Straulesti este cunoscuta drept cartierul general al vrajitoarelor bucurestene. In fapt de seara locul e pustiu. Aburi desi se ridica spre cer ca niste cangi, iar malul namolos pare ca e viu, respira si te-ar putea inghiti. Multi considera ca zona are o incarcatura malefica din cauza nenumaratelor ”lucrari” de magie pe care fermecatoarele le fac aici, noaptea, dupa un calendar stiut numai de ele.

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”
GSP.RO

Țiriac și Halep, dialoguri incredibile: „Să-ți fie rușine când te uiți în oglindă! Du-te acasă!”

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 17 noiembrie 2019. Este o zi încărcată de sensibilitate, pentru Tauri