MENIU CAUTĂ

După ce a picat de trei ori, a luat cea mai mare notă la Bac: 9,71

Distribuie

Paul Luparu încearcă de anul trecut să treacă de testul maturităţii, însă de când a absolvit Colegiul Tehnic Aurel Vlaicu din Galaţi a picat de trei ori. Prima dată, în vara anului 2010, n-a obţinut note de trecere la trei materii, la fel şi în a doua sesiune. A treia încercare, din iulie anul acesta, a fost un nou eşec. În ciuda tuturor aşteptărilor, zilele trecute, Paul i-a lăsat pe toţi cu gura căscată: a avut cea mai mare notă din ţară, 9,71. La matematică, materia care i-a îngenucheat pe cei mai mulţi dintre picaţi şi care şi lui i-a pus probleme la fiecare sesiune, a obţinut un rezultat remarcabil, 9,80. “Nici în oraş nu am mai ieşit. Au fost multe nopţi albe”, ne-a declarat tânărul.
Băiatul s-a angajat la un depozit farmaceutic, ca să-şi plătească meditaţiile, iar acum vrea să dea la facultate.

500 de elevi au doi ani interzis la Bacalaureat

Anul 2011 va rămâne în istorie ca fiind cel mai negru pentru învăţământul românesc. La a doua sesiune a Bacalaureatului, doar 19,52% dintre candidaţi au promovat examenul. Ceilalţi, adică aproximativ 90.000 de absolvenţi de liceu, au rămas ”pe bară” până la următoarea sesiune, cea de anul viitor. Un alt record negativ îl reprezintă numărul de elevi care nu au voie să dea Bacul timp de doi ani, respectiv 500. Aceştia au fost prinşi copiind.

Iată care sunt cele mai bune licee din ţară

Rezultatele dezastruoase de anul acesta de la Bac au reaşezat topul celor mai bune licee din ţară. Dacă, până anul trecut, unităţile şcolare din Capitală ”făceau legea”, acum constănţenii au urcat pe podium. Iată care sunt cele mai bune zece licee din România, după mediile obţinute la bacalaureat în 2011:

  1. Liceul Teoretic Ovidius, Constanţa – 9,16
  2. Colegiul naţional Mircea cel Bătrân, Constanţa – 9,04
  3. Şcoala Sf. Iosif, Alba Iulia – 9,02
  4. Colegiul Naţional Silvania, Zalău – 8,97
  5. Colegiul Naţional Andrei Şaguna, Braşov – 8,91
  6. Colegiul Naţional Unirea, Târgu Mureş – 8,91
  7. Colegiul Naţional Octavian Goga, Sibiu – 8,90
  8. Colegiul Costache Negruzzi, Iaşi – 8,85
  9. Colegiul Naţional B.P. Haşdeu, Buzău – 8,84
  10. Colegiul Naţional Alexandru Lahovari, Râmnicu Vâlcea – 8,84

Citește mai multe despre Bacalaureat pe Libertatea.

Comentarii