Mergi direct la conținut »
Ziua și valiza la PSD. Dușmanii lui Dragnea, excluși din partid
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Ziua și valiza la PSD. Dușmanii lui Dragnea, excluși din partid

Liviu Dragnea a reușit să anihileze adversarii din partid, cel puțin doi dintre ei. Secretarul general, Marian Neacșu, și liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, au fost excluși din partid, cu votul majorității colegilor. În aceeași zi, Liviu Dragnea a venit cu două valize la jurnaliști: una plină cu gogoși, cealaltă - cu fotografii și capturi din articole de presă împotriva jurnaliștilor de la Rise Project, dar și împotriva președintelui Klaus Iohannis.

De Sorina Ionaşc,

Valizele și ironia

Liviu Dragnea pășește pe holul Parlamentului, în fața sălii în care PSD își execută politic o parte dintre lideri. Are în mâini două valize negre, pe care le pune în fața jurnaliștilor. „Una e cu gogoşi de la Rise Project. Sunt aici, proaspete. Le mâncăm aici”, a început, ironic, Dragnea.

„Ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curţii o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA şi hai să vedem ce e aici. Ia uite, dosarul 01 – achiziţia dosarului Raiffeisen. 02 – Retrocedări către Forumul German a grupului etnic german. 03 – promovarea procurorilor care i-au închis dosarelor. 04 – declaraţii despre banii încasaţi din chirii. 05 – închirierea căminului de bătrâni de la Forumul German. 06 – presiuni asupra unui judecător de la Curte”, a continuat Dragnea cu aceeași ironie.

Făcea referire șeful PSD la valiza cu documente prezentată de jurnaliștii de la Rise Project, cu documente din dosarul Tel Drum.

Cât despre dezvăluirile prezentate de Rise Project, Liviu Dragnea a evitat să răspundă la întrebări punctuale despre renovarea unor proprietăți din banii Tel Drum, dar și despre schimbul de e-mail-uri dintre fiul său și Petre Pitiș, director general al firmei.

Execuții în grup

Ironia a dus-o la capăt și în interiorul ședinței. Liviu Dragnea a reușit să-și execute politic primii doi adversari: Marian Neacșu, fosta mână dreaptă, și Adrian Țuțuianu. Cei doi au fost excluși din PSD, cu 53 de voturi “pentru” și nouă voturi “împotrivă”.

Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
Recomandări
Ce este Antifa, mișcarea stângii radicale pe care Trump vrea să o declare „organizație teroristă„
 

“Vom contesta decizia”, au anunțat cei doi. Mai ales că, probabil, nu vor fi singurele victime. Pe lista neagră a lui Liviu Dragnea se află și liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, vicepremierul Paul Stănescu și liderul PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a aruncat decizia în brațele organizațiilor județene, spunând că liderii de filiale au fost cei care au cerut și votat excluderea lui Neacșu și Țuțuianu.

Pe de altă parte, există o strategie coordonată de adversarii lui Dragnea: parlamentarii puterii să nu mai susțină proiectele PSD și să voteze o eventuală moțiune de cenzură depusă de Opoziție.


Citește și: INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ/ Directorul medical al Spitalului Militar din Constanța a uitat două foarfeci de 16 cm în burta unei paciente de 61 de ani! 

Close
Închide
  Close