Mergi direct la conținut »
Ecaterina Andronescu insistă ca Dragnea să demisioneze. Spune că partidul e în cădere liberă. „De la 45% la 25% e mult prea mult”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Ecaterina Andronescu insistă ca Dragnea să demisioneze. Spune că partidul e în cădere liberă. „De la 45% la 25% e mult prea mult”

Ecaterina Andronescu insistă ca Dragnea să demisioneze. Spune că partidul e în cădere liberă. „De la 45% la 25% e mult prea mult”

Ecaterina Andronescu, fostul lider al PSD București, insistă ca Liviu Dragnea să demisioneze pentru a salva partidul. Andronescu invocă o scădere masivă în sondajele privind preferințele de vot ale electoratului. „De la 45% la 25% e mult prea mult” consideră Andronescu, în prezent marginalizată în partid pentru criticile aduse lui Dragnea.

De Mihai Niculescu,

Ecaterina Andronescu, fostul lider al PSD București nu renunță să-i ceară demisia președintelui Liviu Dragnea. Ecaterina Andronescu a fost liderul PSD București și ministru al educației în mai multe guvernări și consideră că aceasta este singura măsură pentru reformarea partidului, aflat în cădere liberă. Ea crede că sunt suficienți oameni bine pregătiți pentru a forma un nou guvern.

”Asta (demisia lui Liviu Dragnea – n.r.) poate fi soluţie de maturitate politică. Nu spun asta pentru că îl urăsc sau pentru că îmi e nesuferit, ci, pentru că, în acest moment trebuie salvată guvernarea ţării şi salvat partidul. Am văzut un sondaj, dacă rezultatele sunt adevărate, PSD a ajuns la 25%. E inacceptabil după un an şi jumătate. De la 45% la 25% e mult prea mult. Ceva ne-a adus aici, ceva sau cineva.

Fără îndoială PSD a avut guverne mult mai performante. Şi acum poate face cel puţin trei guverne performante.

Putem avea un premier mai bun”, a declarat Ecaterina Andronescu la DIGI24.

Ecaterina Andronescu a precizat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea din martie, de la congresul partidului şi a subliniat că este necesară o dezbatere pentru soluții.

„Mi-am asumat ce am făcut, mi se pare că să ai dreptul să vorbeşti e un lucru pe care îl are orice cetăţean. Se poate întâmpla şi ca partidul să mă excludă”, a conchis fostul lider al PSD Bucureşti.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Printr-o scrisoare deschisă, Ecaterina Andronescu i-a cerut marți liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea partidului. Ea a invocat „binele României” și „binele PSD-ului”. „Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, a scris senatoarea PSD. Susținătorii lui Dragnea spun însă că Ecaterina Andronescu a ajuns „portavocea” adversarilor politici, în speță președintele Klaus Iohannis.


Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. „Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august”


 

Close
Închide
  Close