MENIU CAUTĂ

UPDATE. Ecaterina Andronescu neagă proiectul de eliminare a orelor de Educație fizică în clasele primare

Distribuie

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, propunea eliminarea orelor de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare și clasa I, urmând ca acestea să fie înlocuite cu același număr de ore din disciplina Joc și mișcare, potrivit edupedu.ro.

UPDATE – 13 februarie, ora 09.15: Ministrul Educației Naționale (MEN), Ecaterina Andronescu, a negat existența unui proiect de ordin de ministru care privește reducerea orelor de Educație Fizică în clasele primare. În schimb, acestea ar fi fost transformate în ore de mișcare și joc în cadrul clasei.

Ecaterina Andronescu a declarat că nu a văzut un asemenea proiect și, prin urmare, nu îl va semna.

„La mine nu a ajuns un asemenea proiect și nu aș accepta o asemenea propunere”, a precizat Ecaterina Andronescu, într-o intervenție la Realitatea TV.

Potrivit unui proiect de ordin, obținut de edupedu.ro, Ecaterina Andronescu vrea să modifice planurile-cadru astfel: să dispară în total 5 ore de Educație fizică predate de profesori de Sport (toate cele două ore de la clasa pregătitoare, toate cele două ore de la clasa I și o oră de la clasa a II-a)

Aceste ore ar urma să se transfere la materia Joc și mișcare, predată de învățătoare. Astfel, dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar.

Foto: Edupedu.ro

Motivul schimbărilor pe care le vrea Ecaterina Andronescu ar fi pur economic, spun câțiva specialiști apropiați de Ministerul Educației. Orele care trec la Joc și mișcare vor fi predate de învățător, dar norma acestuia nu depășește 18 ore, ceea ce înseamnă că nu este plătit în plus. În schimb, profesorii de Sport din învățământul primar vor rămâne fără orele respective și fără banii pe care îi primeau pe ele.

Vezi și: Structura anului școlar 2019-2020 (proiect). Când încep elevii școala și ce se întâmplă cu vacanța intersemestrială

FOTO HEPTA


Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!


 

Comentarii