Mergi direct la conținut »
Echipa emisiunii "România, te iubesc!" (PRO TV) a refuzat premiul APTR. Jurnaliștii nici măcar nu au mers la gală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Echipa emisiunii „România, te iubesc!” (PRO TV) a refuzat premiul APTR. Jurnaliștii nici măcar nu au mers la gală

Echipa "România, te iubesc!" a invocat valorile şi principiile după care se ghidează cei şase jurnalişti care fac emisiunea de la Pro TV, în ceea ce privește refuzul premiului acordat în cadrul Galei Asociației Profesioniștilor și de Televiziune din România. Mai mult, aceștia nici măcar nu au participat la eveniment.

De Dana Aramă,

„Echipa «România, te iubesc!» îşi rezervă dreptul de a accepta sau refuza un premiu, iar decizia e în strânsă legătură cu valorile şi principiile după care se ghidează cei şase jurnalişti. Anchetele acestei emisiuni sunt realizate la cel mai înalt standard de profesionalism, iar în spatele lor stau mii de ore de documentare şi filmare”, a declarat echipa emisiunii pentru adevarul.ro.

Poziţia a fost solicitată după ce Paginademedia.ro a dezvăluit că jurnaliştii de la „România, te iubesc” au refuzat premiul în momentul în care organizatorii galei APTR i-au contactat.

Gala APTR a stârnit controverse după ce printre câştigători au fost anunţaţi şi Ionuţ Cristache, realizatorul talk show-ului „România 9”, de la TVR 1, aflat în ultima perioadă în mijlocul mai multor controverse, dar şi Adrian Ursu, recompensat la gala susţinută de Primăria Capitalei pentru o emisiune sponsorizată de aceeaşi Primărie.

În plus, Paginademedia.ro a dezvăluit că Primăria Municipiului București (PMB), prin intermediul ARCUB, va plăti integral sume de câte 1.500 de lei către mai multe emisiuni și personalități media, premiate în cadrul galei, dar și pentru organizarea evenimentului.

 Și Cosmin Prelipceanu, recompensat pentru o ediţie specială a „Jurnalului de seară”, de la Digi 24, a refuzat premiul în bani.

Premiile Asociaţiei Profesioniştilor de Televiziune din România (APTR) au fost acordate marți, pe 11 decembrie.


Citește și: 

Premiile APTR 2018, împărțite între TVR și Antena 3. Ionuț Cristache și Adrian Ursu, printre premianți

Close
Închide
  Close