Mergi direct la conținut »
Editorial de Claudiu Săftoiu. Justiția română, în dezbatere europeană - dialogul surzilor dat la maximum
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Editorial de Claudiu Săftoiu. Justiția română, în dezbatere europeană - dialogul surzilor dat la maximum

Editorial de Claudiu Săftoiu. Justiția română, în dezbatere europeană – dialogul surzilor dat la maximum

România a dat testul de europenism la Strasbourg, unde a avut loc dezbaterea ”Amenințări la adresa statului de drept provocate de reforma sistemului judiciar din Romania". Evident, nimeni nu a convins pe nimeni. Dar a fost scandal și porcăială între europarlamentarii români. Ce a căutat ministrul Tudorel Toader la Strasbourg, dacă tot nu putea lua cuvântul în plen, potrivit cutumei?De ce a lipsit Viorica Dăncilă, premierul în funcție și fost europarlamentar? Tot potrivit uzanțelor, la asemenea nivel, doar primul-ministru al unei țări luate în discuție are drept la cuvânt. Ce a împiedicat-o pe doamna Dăncilă să meargă să își apere guvernul, sau partidul, sau ideile crețe ale colegilor ei juriști, sau chiar țara?

Cu argumente din Luju.ro și din Traian Băsescu, PSD i-a amețit pe eurodeputați

În locul dânsei, ca preambul la dezbatere, au ajuns la Strasbourg vorbele grele ale senatorului PSD Șerban Nicolae, care l-a făcut pe președintele Jean Claude Junker ”ridicol”, ”jenant”, ”ușor etilic” în mesaje. La rândul lui, europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a trimis grupului popular email-uri cu laudele lui Traian Băsescu la modificarea legilor justiției. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, s-a agitat pe holurile Parlamentului European, constatând că lumea europeană e dezinformată grav de câțiva anti-români, gen Monica Macovei, Siegfried Mureșan, Traian Ungureanu&compania. Pentru a lămuri lucrurile, șeful europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a trimis tuturor eurodeputaților o analiză a site-ului de casă al PSD, ”Luju.ro”, ca să îi lămurească pe europeni de ce au ei dreptate și restul lumii n-are.

Premierul României, ascuns în Palatul Victoria de Liviu Dragnea?

Abia înscăunată prim-ministru, doamna Viorica Dăncilă lipsește din viața publică, dar nu oricum, ci cu seriozitate. De o săptămână, de când e ”premieră”, îl vedem numai pe Liviu Dragnea la cadru, la microfon sau la interviuri aranjate. Să explice doar el ce e cu SPP-ul, ce e cu salariile majorate în jos ale Olguței, ori cu Declarația 600, cam anulată și cam valabilă, în același timp. Presupun că pe doamna Dăncilă – femeie sensibilă și neconflictuală -, Liviu Dragnea o va scoate, ca pe cucul din ceas, o dată pe săptămână. Doar ca să conducă ședința de Guvern, cu foaia în mână. De aceea, premierul Dăncilă nu este prezent nici la Strasbourg. Nu a fost lăsată, oare? Domnul Dragnea ne-a dat de înțeles că este și foarte ascultătoare.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Joc de sacrificiu personal, pentru prima femeie premier

Doamna Dăncilă a intrat într-un joc de sacrificiu personal. Dăncilă a demisionat din Parlamentul European și nu este nici parlamentar la București. Prin urmare, dânsa nu are imunitate pe acțiunile sale ca premier. La cum a debutat sarabanda gafelor guvernamentale, dacă i se mai bagă la semnat și documente cu potențial penal, prima femeie premier din România o poate comite grav. Repede. Și poate plăti urât. Parcă încep să îi dau dreptate că nu s-a dus la Strasbourg. Ce să mai caute și acolo, în situația în care a băgat-o Liviu Dragnea?

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus
Recomandări

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, despre primul român infectat de coronavirus

 

Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).

Close
Închide
  Close