MENIU CAUTĂ

Editorial de Claudiu Săftoiu. ”Șobolanii” lui Dragnea trag la ”șobolănimea” lui Ponta

Distribuie

Fierbințelile de vară din interiorul PSD arată că partidul lui Liviu Dragnea nu este chiar un monolit inert, docil, o simplă adunare de aplaudaci pe la congresele-mamut ale formațiunii social-democrate. De cinci luni de zile, mândria pesediștilor din întreaga țară este puternic zdruncinată de imaginea catastrofalei Viorica Dăncilă, alegerea exclusivă a șefului suprem Dragnea, pentru funcția de premier. Este foarte posibil ca această deplorabilă decizie a președintelui PSD - care a creat puțin câte puțin un uriaș curent național de batjocură, bășcălie și râs homeric, cu fiecare dintre gafele de exprimare comise zilnic de primul ministru – să fi umplut paharul rușinii de a fi pesedist. Orgoliile personale, ținute până acum în frâu, răbufnesc, fac valuri și  dau naștere primelor mișcări centrifuge din PSD, de la preluarea guvernării, în 2016.

”Pro România” – valiza unde își aruncă rufele murdare dizidenții anti-Dragnea din PSD

Partidul ”Pro România”, înființat de fostul premier PSD, Victor Ponta, este valiza la îndemână în care își aruncă rufele murdare ”dizidenții” din PSD, care vor să scape de dictatura internă a lui Dragnea. Victor Ponta – un lider politic crescut din același aluat cu cei mai de vază conducători ai marelui partid de stânga – scuipă cu boltă și talent înspre Liviu Dragnea, de trei ani încoace, de când acesta i-a suflat conducerea partidului, în iulie 2015. Scuipații lui Ponta umplu zi de zi obrajii lui Dragnea, dar mulți stropi se împrăștie și pe fețele bravilor social-democrați, care compun PSD-ul cel mare. Frustrat, neconsolat, impertinent, lipsit de caracter, politicianul Victor Ponta livrează fără jenă informații, frânturi de adevăr, dar și adevăruri colosale, dezvăluiri șocante și ”dări în gât” jenante, despre toate coțcăriile la care a fost martor, din interiorul conducerii PSD. Cazanele de lături și flegmă aruncate în direcția partidului care l-a făcut premier l-au antagonizat definitiv pe fostul ”băiatul de aur” al PSD-ului, cu propriul partid. Deși ține mereu să își delimiteze atacurile spre Dragnea, excluzându-i pe social-democrați din diatribele sale corozive, Victor Ponta este omul care aduce cele mai mari deservicii de imagine PSD-ului. Este trădătorul, nerecunoscătorul clasic, față de o structură de partid care l-a profilat pe prima scenă politică a țării, care l-a votat și l-a susținut, de peste 15 ani, în funcțiile din ce în ce mai importante de care s-a bucurat.

La aflarea plecărilor din partid a unor parlamentari social-democrați spre formațiunea lui Ponta, Liviu Dragnea nu s-a sfiit să îl facă ”șobolan” pe fostul premier, printr-o aluzie grosieră. Este prima dată când liderul PSD îi dă o replică directă, necurțătoare, fostului președinte PSD. Racolările din PSD, ale lui Ponta, îl vulnerabilizează pe Dragnea, în mod evident. Energia răzbunătoare a lui Ponta este infinit mai intensă, decât forța de a rezista la vârf a lui Dragnea.

PSD se va prăbuși din interior, cu sprijinul unui pesedist răspopit – Victor Ponta

Până la moțiunea de cenzură a opoziției, PSD este spintecat de un pesedist negru de răzbunare: Victor Ponta. Atacurile neîntrerupte ale opoziției, dar și guvernarea din ce în ce mai problematică, avizată exclusiv de Liviu Dragnea, trag în jos marele partid. Însă nu la fel de mult, pe cât o poate face operațiunea executată chirurgical de fostul său mare prieten, Victor Ponta. O luptă între ”șobolani” pesediști de calibru este tot ce mai lipsea partidului de guvernământ. Să fie primit!


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).

Citește mai multe despre Victor Ponta și Editorial pe Libertatea.

Comentarii