”Daca aș merge să o vizitez pe Alina Bica în Costa Rica, mă privește fix pe mine”

Asta este replica oțărâtă a Elenei Udrea, care a plecat brusc la Atena. Tonul spune mult mai mult decât încearcă apropiații ei să acopere. Aceștia evocă eventuale probleme de ”fertilizare” ale fostului ministru, care a anunțat public și asta: că vrea să facă un copil. Dar de ce spune mai multe declarația tupeistă a doamnei, decât ce improvizează anturajul ei protector? Simplu: dacă tot a dorit să facă politică mare, să fie cunoscută de toată țara, doamna Udrea putea să spună ”fix” poporului unde se duce și de ce se duce. La Atena? Nu de alta, dar tot ea a vrut cu disperare, timp de peste 10 ani, să-și facă publică toata viața: clipă de clipă, poșetă cu poșetă, haină scumpă după haină scumpă, shopping după shopping. Așa că, am tot văzut-o: la recepții simandicoase, într-un furou albastru, ori aburcându-se pe un armăsar alb, cosând ori măturând. O uriașă mașinărie de PR – plătită cu bani grei, ani la rând, după cum arată ultimele dezvăluiri – a propulsat-o drept cea mai comentată vedetă politică din România. Iar acum, când e vorba să își continue înduioșătoarea ”poveste” despre dorința de a face copii, despre lipsa putirinței de a zămisli și despre deplasarea de nevoie la o clinică de fertilizare din Grecia, doamna Udrea se supără grav. De ce? Fiindcă lumea vrea să știe totul despre ea? Cum vine asta? Ahtiată după publicitate, până mai ieri, acum Elena Udrea fuge de presă?! De ce mi se pare mie că fuge de altceva, și anume de lege?

Au plecat când țara avea mai multă nevoie de ei: să dea banii înapoi

Pe la începutul lui 2016, mult mai credibilă pe atunci, Laura Codruța Kovesi anunța că procurorii au în lucru 7.300 de dosare anticorupție. Vestea i-a uluit pe mulți. Dacă dintr-un dosar de corupție pot fi disjunse măcar  alte două cazuri penale, înseamnă că există cel puțin 15 000 de hăpăitori din bani publici, aproape dovediți. Ar însemna anchetarea a cam 400 de corupți penali, în fiecare din cele 40 de județe ale României. Funcționari publici, afaceriști sau politicieni. Abia acum, în 2018, realizăm ce eroare fatală de comunicare a făcut DNA, anunțând anchete, la o magnitudine națională. Rezultatul? S-a speriat ”vânatul”. Indivizii mai speciali, cu banul gros și relațiile (a se citi complicitățile) încă active, s-au tirat – ca să vorbim într-un limbaj pe care îl înțeleg sigur ”băieții și fetele deștepte”. Au plecat când mai era puțin să afle de la instanță dacă au furat sau nu.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'
Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Destinația fugarilor, de preferință în țări fără acorduri de extrădare cu România

E vremea fugii ”gulerelor albe”, e vremea bejeniei de lux. Departe, la umbra munților de bani făcuți în țară, și păpați departe de ea, fugarii fac pe victimele. Și ne iau de proști. Din nou.


Claudiu Săftoiu (autorul este doctorand în informații și securitate națională la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”. A fost Președinte-Director General al Televiziunii Române (2012 – 2013). A fost Director al Serviciului de Informații Externe (2006-2007). A fost consilier prezidențial (2004-2006). A publicat numeroase materiale de presă (interviuri, comentarii, analize politice și sociale, ca redactor șef-adjunct la ”Evenimentul Zilei” (1995-1998), ”Privirea” (1999-2000), ”Oameni în top” (2000-2003). A lucrat la PRO-FM, Radio Total (1991-1994). A fost trainer de presă la Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și la Fundația pentru Pluralism (FpP), în perioada 2000-2004) și consultant politic în mediul privat. Este autor al primului manual de jurnalism politic din România: ”Jurnalismul politic – manipularea politicienilor prin mass-media, manipularea mass-media de către politicieni” (Editura Trei, 2003).

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă
Recomandări

Gestul ei spune TOT despre adevărata lor relație! Ce a făcut Andreea Bălan când l-a văzut pe tatăl ei la nuntă


Citește și:

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu
GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie
HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie