Educația și Internele vor primi mai mulți bani la rectificarea bugetară

07 septembrie 2017 21:32 De: ,

Premierul Mihai Tudose a anunțat, joi seară, la Digi24, că la rectificarea bugetară care va avea loc săptămâna viitoare, și care va fi pozitivă, vor primi mai mulți bani Ministerul Educației Naționale și Ministerul de Interne.

Prim-ministrul a nominalizat cele două ministere, Ministerul Educației și Ministerul de Interne, care vor primi mai mulți bani. ”Am promis că avem grijă de polițiști”, a arătat Tudose, precizând că se dorește achiziția de ”veste de protecție anti-înjunghiere și elicoptere de salvare”.

Prim-ministrul a mai spus că pierd bani acele ministere care nu au reușit să aibă o execuție bugetară satisfăcătoare sau și-au propus să cheltuie foarte mult. ”Dacă în septembrie, gradul de execuție bugetară este de 20-3-%, e clar că nu mai ai când să îi cheltui”, a mai spus premierul.

Șeful Executivului a ținut să precizeze că analiza activității Guvernului, și a programului de guvernare a arătat că ministerele au avut o activitate bună și că nu s-a pus problema evaluării miniștrilor, la ședința de partid din week-endul trecut, de la Mamaia.

Premierul Mihai Tudose a anunțat, recent, că rectificarea bugetară va fi făcută în luna septembrie, și că ”deocamdată stăm bine”.

„Apropo de mesajele: ‘vai, la sfârșitul lui noiembrie nu o să mai aibă bani de salarii’. Domn’e, dacă ăsta e mesaj responsabil din partea Opoziției, iertați-mă, nu mai înțeleg nimic. Tu ieși ditamai liderul și spui: ‘țara mea e în colaps financiar’ — nu ai avut nicio dată, nu ai avut nimic, dar dă frumos la televizor. Uite că nu facem nicio rectificare și uite că se plătesc pensiile, se plătesc salariile, se fac investiții, s-a dat drumul la PNDL, s-a dat drumul la șantierele în infrastructura grea pe transporturi”, a mai declarat premierul.

CITEȘTE ȘI: FOTO/ Cele mai îndrăznețe ipostaze în care au apărut politicienele de la noi

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro