MENIU CAUTĂ
, de Alina Serea

EFECTUL pe care LANSAREA iPHONE 6 îl va avea asupra ECONOMIEI CHINEI

Distribuie

Analiștii se așteaptă ca noul "iPhone 6" să vină în două versiuni, fiecare cu o diagonală a ecranului mai mare decât versiunile lansate pe piață anul trecut.

„iPhone este un produs american, dar care este fabricat în China. iPhone 6 ar putea fi cel mai așteptat smartphone lansat vreodată de Apple, interesul pentru acest telefon depășind-ul pe cel pentru iPhone 5S și iPhone 5”, a declarat economistul șef pentru China de la Bank of America Merill Lynch, Ting Lu. „Vânzările de iPhone 6 ar putea influența chiar și indicatorii macro ai țărilor implicați în fabricarea lui”, a adăugat Lu.

Analiștii de la Bank of America Merill Lynch susțin că economia Taiwanului furnizează o parte importantă din componentele noului smartphone de la Apple în timp ce China este implicată în principal în asamblarea telefonului. Potrivit estimărilor băncii americane, producătorii din Taiwan furnizează echipamente în valoare de 25 de dolari pentru fiecare iPhone 6, echivalentul a aproximativ 12% din costul total al telefonului, față de opt dolari pentru fiecare telefon cât reprezintă costurile de asamblare pentru China.
 
 

Comentarii