Mergi direct la conținut »
Ei sunt cei doi militari români care au murit în Afganistan

Doi militari români au murit în Afganistan, în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani. Plutonierul Iulian Dumitrescu și sergentul Adrian Vizireanu erau angajați de mai mulți ani la o unitate militară din Buzău cunoscută drept „Forțele Speciale”. Cei doi militari români erau căsătoriți, însă niciunul dintre ei nu avea copii. 

Adrian Vizireanu era un apreciat arbitru de fotbal din Buzău. El activa în diviziile inferioare, relatează stiridebuzau.ro. Colegii săi au scris un mesaj de condoleanțe pe Facebook. ”Astăzi, Vizi şi-a pierdut viaţa în Afganistan! E atăt de dur şi şocant, atât de nedrept!”, au scris colegii arbitri pe Facebook. Totodată, Asociația Județeană de Fotbal Buzău a postat pe site-ul propriu un anunţ prin care transmite condoleanţe familiei îndurerate. În plus, organizația a anunțat că, în semn de recunoştinţă şi respect, înaintea tuturor jocurilor din campionatele organizate de AJF Buzău, în perioada 8 – 15 mai, se va ţine un moment de reculegere în memoria fostului arbitru.

Adrian Vizireanu
Adrian Vizireanu Foto: Facebook.com/AJF Buzău

”Profund îndureraţi am aflat de moartea neaşteptată a celui ce a fost Adrian Vizireanu (arbitru de fotbal). A plecat, lăsând în urmă tristeţe şi durere. Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate şi fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace”, transmite AJF Buzău.

Militar român mort în Afganistan

Militar român mort în Afganistan
Sergentul Adrian Vizireanu și plutonierul Iulian Dumitrescu au murit în Afganistan Foto: opiniabuzau.ro

Celălalt militar mort în Afganistan, plutonierul Iulian Dumitrescu, era din localitatea buzoiană Smeeni. Românul în vârstă de 33 de ani plecase pentru a doua oară în Afganistan. Urma să se recăsătorească în toamă și strângea bani pentru a-și termina locuința. Mai mult, Iulian Dumitrescu era singurul spirijin pentru părinții săi. Tatăl său a declarat că tânărul era devotat carierei militare.

În incidentul din Afganistan a mai fost rănit un alt român, care era tot din Buzău. Mai precis, sergentul Bogdan Dragomir era din localitatea Maxenu. „A plecat în aceeași misiune cu prietenul său Iulian Dumitrescu și a fost grav rănit rănit”, a declarat Paunica Ciobanu, bunica lui Bogdan Dragomir.  Bunica militarului cu greu poate vorbi despre suferința nepotului ei. Tânărul de 26 de ani a decis să urmeze cariera de militar precum fratele său mai mare care face parte din aceeași unitate din Buzău.

Citește și: Cei doi militari morți în Afganistan vor fi avansați post-mortem

Cei doi militari, plutonierul Iulian Dumitrescu şi sergentul Adrian Vizireanu, au fost răniţi sâmbătă, la ora 10.45, în apropierea localităţii Kandahar, în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani şi au murit la spitalul unde au fost transportaţi, a anunțat MApN. În incident a mai fost rănit un alt român, care se află în stare stabilă.

 

Close
Închide
  Close