A pregătit raci de Dunăre în patru feluri, file de viţel de Buzău şi sandwich cu felii de căpşune pe pat de jeleu pe un pat de jeleu de gutui şi cremă de vanilie, învelite în aluat crocant. Acesta a fost meniul cu care David Contant, bucătarul şef de la Crowne Plaza a impresionat juriul şi a câştigat, marţi seară, titlul de „Bucătarul de aur al Bucureştiului”.
David Contant are o vastă experienţă în domeniu. A lucrat în restaurantele din toată lumea, din Germania în Elveţia şi Hong Kong. El a venit în România acum trei ani, renunţând la jobul său din Franţa, unde lucra la un vechi castel. Încă din primul an de activitate în ţara noastră, David a primit recunoaşterea la nivel naţional, prin acordarea de către House of Guides al titlului „Best Chef of 2007”.
De două luni, David s-a alăturat echipei de cinci stele a Crowne Plaza Bucharest Hotel. Marţi seară, David Contant a impresionat cu delicatesele sale şi juriul concursului „Bucătarul de Aur al Bucureştiului- Gastronomie românească modernă, regândim tradiţia”.
Dintre cei şase bucătari înscrişi (de la J.W. Marriott, Howard Johnson, Festival 39, Intercontinental Bucureşti şi Continental Grand Hotel), David Contant, chef-ul de la Crowne Plaza a ieşit pe locul întâi. Fondurile strânse în urma vânzării meniurilor realizate de concurenţi au fost donate spitalului de copii Marie S. Curie.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro