Mergi direct la conținut »
Elefanți uciși într-un accident feroviar în nord-estul Indiei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Elefanți uciși într-un accident feroviar în nord-estul Indiei

Elefanți uciși într-un accident feroviar în nord-estul Indiei

Un tren de pasageri s-a ciocnit cu o turmă de elefanți care traversa șinele de cale ferată din nord-estul Indiei, a declarat un oficial indian. Patru dintre animalele aflate pe cale de dispariție au fost ucise în urma impactului, scrie AFP.

Accidentul a avut loc în în statul Assam, iar trenul de mare viteză a deraiat de pe șine în urma impactului cu elefanții. Niciun pasager nu a fost rănit, a declarat un purtător de cuvânt al căilor ferate regionale, P. J Sharma.

Dar patru elefanți au fost uciși și un altul a fost grav rănit în accident, a adăugat el.

Elefanții făceau parte dintr-o turmă mai mare care era în proces de migrare. Linia ferată traversează coridorul de migrare a elefanților.

India are aproape 30.000 de elefanți și Assam găzduiește cea mai mare populație din soiul asiatic, o specie pe cale de dispariție.

Autoritățile feroviare au introdus restricții de viteză pe anumite rute care traversează rutele de migrație a elefanților, dar nu se știe încă dacă acest accident a avut loc într-o astfel de porțiune.

Nu este primul caz în care elefanții sunt uciși de tren. Cinci exemplare au fost omorâte în luna decembrie într-o coliziune produsă tot în Assam.

Aproximativ 60 de elefanți au murit în 2017, în scădere față de cei 110 care și-au pierdut viața în 2016. Multe dintre decesele au fost cauzate de electrocutare, deoarece fermierii ridică garduri electrificate în jurul câmpurilor lor pentru a ține animalele sălbatice departe.


Citește și: VIDEO VIRAL | Momentul în care un copil cade pe geam și este salvat de la moarte


Close
Închide
  Close