O altă contestație formulată de Elena Udrea în același dosar, a fost respinsă, definitiv, la data de 20 martie, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Elena Udrea, fost ministru al turismului (2008-2012) și deputat în două mandate (2008-2016), a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, pe 7 aprilie 2022, dar a părăsit România cu câteva ore înainte de verdictul instanței.

În aceeaşi zi, a fost dată în urmărire şi prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la graniţa cu Grecia.

Udrea a stat în Bulgaria în arest preventiv până pe 10 iunie 2022, când autorităţile locale au decis definitiv extrădarea ei și a fost adusă în ţară 6 zile mai târziu și încarcerată.

Luna trecută, judecătorii au respins recursul în casație al DNA, iar Elena Udrea şi Ioana Băsescu au scăpat din nou de dosarul finanțării ilegale a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Fostul ministru al turismului, care este închis de anul trecut la Penitenciarul Târgșor, a transmis, în septembrie, pe Facebook, că i s-a refuzat permisia cerută pentru a merge acasă de ziua de naştere a fetiţei sale și a acuzat ​conducerea penitenciarelor de „incompetență sau comoditate”.

Rudel Obreja, la acel moment preşedinte al Federaţiei Române de Box, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în același dosar. Obreja a murit pe 12 martie, la vârsta de 57 de ani.

Foto: Vlad Chirea

Urmărește-ne pe Google News